Återträff efter 50 år

Läsarnas
PUBLICERAD:
Firade 50 år med en återträff.
Befälsskolan för instruktörer, vilka ryckte in på Skaraborgs Regemente 1971, har träffats regelbundet sedan dess. Årets möte var naturligtvis lite speciellt eftersom det nu gått ett halvt sekel.

Närvaron i år var mycket god när gruppen samlades för mönstring på soldathemmet i Skövde den 21:e september. Efter en inledande information från stabschefen på P4 besöktes en materielutställning på kaserngården där gruppen fick bekanta sig med flera nya fordon.

Det har hänt en hel del under de 50 år som gått och intresset var stort att studera stridsfordonen på lite närmare håll. Detta gällde inte minst den nya artilleripjäsen av typ ”archer” som satt en helt ny standard på vårt långskjutande artilleri. Efter studiebesöket kändes det naturligt att ta ett foto vid ett fordon alla kände igen från förr, en PBV 302. Dagen avslutades med fortsatt förbrödring under mottot ”vid hade rätt roligt förr”.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.