Falköpings kommun lägger ut slalombacken på entreprenad

Näringsliv
PUBLICERAD:
Mössebergs slalombacke.
Foto: Rikard Jansson
Falköpings kommun vill att en extern entreprenör tar över driften av Mössebergs slalombacke, liksom campingen.

Fram till den 28 oktober har intresserade entreprenörer chans att ansöka om att ta över driften av skidbacken med liftsystem. I erbjudandet ingår även Mössebergs camping och stugby. Paketet går inte att dela på.

I ett pressmeddelande skriver Falköpings kommun att det finns goda förutsättningar för en driven entreprenör att kunna utveckla verksamheterna. I området har besökare chans att ta del av många olika sorters aktiviteter och naturupplevelser.

– Konceptet med en samlad anläggning ger möjlighet till paketlösningar som kan locka turister från när och fjärran. Vi hoppas kunna locka engagerade och seriösa intressenter som ser alla dessa möjligheter, säger Magnus Sundén, näringslivschef på Falköpings kommun.

Den ekonomiska föreningen Falköping Alpin har fram tills nu ansvarat för all drift och skötsel av skidanläggningen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.