Hoppa till huvudinnehållet

Bilia lämnar Skaraborg – Bröderna Brandt blir ny Volvoåterförsäljare

Publicerad:
Volvo Cars och Bilia har ingått en ny överenskommelse. En förutsättning var att sälja anläggningarna i Skaraborg.
Volvo Cars och Bilia har ingått en ny överenskommelse. En förutsättning var att sälja anläggningarna i Skaraborg. Foto: SLA/TT

Volvo Cars och Bilia har ingått en ny överenskommelse.

Som konsekvens säljer man sina fyra verksamheter i Skaraborg. Bröderna Brandt Personbilar AB blir ny återförsäljare i stan.

– Vi är glada att all vår Biliapersonal får fortsätta ta hand om Volvokunder, säger Anders Rydheimer, kommunikationsdirektör på Bilia, till SLA.

Volvo Cars har ingått en principiell överenskommelse med Bilia för att fortsätta företagets arbete i Sverige.

Som en konsekvens har Bilia träffat en bindande avsiktsförklaring om att överlåta fyra anläggningar med verksamhet i Skaraborg.

– Vad gäller Bilia i Skövde så kommer vi att sälja den verksamheten till Bröderna Brandt som verkar i närliggande områden. Vi kommer lämna Skaraborgsområdet, säger Anders Rydheimer, kommunikationsdirektör på Bilia, till SLA.

Försäljningen förväntas ske den 1 januari 2022.

”Vår ambition är att jobba vidare med det som finns”

– Vi är glada att all vår Biliapersonal i Skaraborgsområdet får fortsätta ta hand om Volvokunder även om det blir med ny ägare, som är en duktig handlare vill jag tillägga, fortsätter Rydheimer.

Artikeltaggar

NäringslivSkövdeVolvo cars

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.