Hoppa till huvudinnehållet

Brandt: ”Vår ambition är att jobba vidare med det som finns”

Publicerad:
Bröderna Brandt Bil AB har tecknat en bindande avsiktsförklaring om att förvärva Bilias anläggningar i Skaraborg.
Bröderna Brandt Bil AB har tecknat en bindande avsiktsförklaring om att förvärva Bilias anläggningar i Skaraborg. Foto: TT/PRIVAT

Bröderna Brandt Bil AB köper Bilias anläggning och blir ny återförsäljare av Volvo i Skövde.

Eller?

– Det är inte helt klubbat och klart än, säger vd Christopher Brandt till SLA.

Volvo Cars och Bilia har ingått en principiell överenskommelse att fortsätta företagens samarbete i Sverige. Men en förutsättning var att sälja anläggningarna i Skaraborg.

Bröderna Brandt Bil AB har tecknat en bindande avsiktsförklaring om att förvärva rättigheterna i Skaraborg.

– Den informationen som de (Bilia och Volvo) har gått ut med får de svara på. Vad avsiktsförklaringen innebär är att vi ska gå in i en slutförhandling i höst kring ett förvärv och övertagande av deras verksamhet i Skaraborg, säger vd Christopher Brandt.

Bilia lämnar Skaraborg – Bröderna Brandt blir ny Volvoåterförsäljare

– Det är inte helt klubbat och klart. Eventuella godkännanden från konkurrensverket, och liknande processer, ska gå igenom först innan vi når slutgiltigt avtal, fortsätter han.

Vid ett eventuellt förvärv – vad innebär det för framtida Volvoförsäljningen i Skövde?

– Vår ambition är att jobba vidare utifrån den fina verksamhet som redan finns vid samtliga berörda platser i Skaraborg, tillsammans med medarbetarna där.

Ni kommer inte anställa ny personal eller flytta verksamheten?

– Kortsiktigt kommer det inte innebära någon expansion eller nyanställning – och vi har inte heller någon avsikt att gå åt andra hållet. Vi vill behålla den fina verksamheten som finns och vid ett eventuellt förvärv jobba vidare tillsammans med medarbetarna där.

Försäljningen förväntas ske den 1 januari 2022. De övriga Biliaanläggningarna i Skaraborg som påverkas av rockaden finns i Skara, Falköping och Mariestad.

Artikeltaggar

BiliaBröderna Brandt Bil ABEkonomiSkövdeVolvo cars

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.