Förbundet ändrar matchtider: ”Säkerställer spel”

Publicerad:
Johan Gustavsson är kanslichef på Västergötlands Fotbollförbund. Foto: Linus Hellman

I helgen avgörs distriktsserierna. Det väntas spänning många platser, en rysare blir också det regniga höstvädret som fått Västergötlands Fotbollförbund att agera.

Prognosen pratar om upp till 70 mm regn, torsdag till söndag, och förbundet har tagit beslut för att det skall finnas möjlighet till så rättvisa förhållanden som möjligt.

Nu skall det avgöras: Räkna med dramatik

– I tisdags började vi titta på olika lösningar för att alla matcher av betydelse för upp - ner och kvalspel skall kunna avgöras samtidigt, vilket skall ske i en serieavslutning, säger VFF:s kanslichef Johan Gustavsson.

Detta har fått till följd att VFF har tagit beslut om att ändra matchtid till 12.00 i 21 matcher som har betydelse för slutstriden i respektive serie.

– Detta för att hemmaföreningen ska ha möjlighet att kunna boka en konstgräsplan som reservplan eller till och med bestämma sig direkt för att byta plan eller anläggning.

Beslutet för innebär att minst lika många matcher kan spelas på en ordinarie avsparkstid,15.00.

Hur har beslutet tagits emot?

– Många tycker att det är klokt och några få har haft synpunkter, men på det här viset säkerställer vi att den sista omgången kan genomföras, säger Gustavsson som fortsätter:

– Sedan skall vi dra lärdom och till nästa år redan från början planera för att serier har olika starttider.

Artikeltaggar

FotbollJohan GustavssonVästergötlands fotbollförbund

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare