S-kvinnor i Skövde välkomnar Magdalena Andersson

Läsarnas
PUBLICERAD:
På sitt senaste medlemsmöte kunde de S-kvinnor som deltog fysiskt glädjas tillsammans över att Magdalena Andersson nominerats till Socialdemokraternas partiordförande.
I takt med att restriktionerna lyfts börjar även mötesverksamhet övergå till fysiska träffar.
S-kvinnor i Skövde ordande sitt medlemsmöte i hybridform de som ville och kunde träffades fysiskt och övriga medlemmar fick möjlighet att delta digitalt.

På mötet fortsatte firandet av demokratin fyller 100 år, men deltagarna konstaterade dock att trots att kvinnor haft rösträtt i hundra år är samhället fortfarande inte jämställt.under kvällen presenterade Monica Green sin nyskrivna bok Lyft varandra en guide till halva makten. Dessutom nominerades många kompetenta kvinnor inför politiska uppdrag efter valet 2022, S-kvinnorna förutsätter att hälften av uppdragen ska kvinnor inneha efter valet. Ett uttalande om bättre bemanning inom äldreomsorgen antogs.

Avslutningsvis uttryckets stor glädje att den mest kompetenta personen av alla tänkbara nu tackat ja till att utses till Socialdemokraternas nästa partiledare. Att Magdalena Andersson kan bli den först kvinnan som blir Sveriges statsminister 100 år efter demokratins införande, var något S-kvinnorna såg fram emot enligt mötes referatet.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.