Billingen - svårsprunget med fel underlag

Insändare
PUBLICERAD:
Löparspåren på Billingen är i dåligt skick, skriver ”Runner”.
Foto: Adam Ihse/TT
Kan bara hålla med om att löparspåren är i mycket dåligt skick. Man kan hoppas att denna kalkstenskross som har lagts på stora delar av banorna ska vara ett underliggande lager, för att sedan få ett mer gå eller löpvänligt spår med rätt sorts material över.

Skaderisken är stor med att både snubbla och vricka sig i spåret, detta grova singel är mycket olämpligt att lägga i banorna. Har noterat att det finns många olika sorters grus utlagda på de olika banorna runt Billingen. Tar man vad man har liggandes? Hur tänker man här? Jag med många föredrar att springa vid sidan för att slippa eländet med detta svårsprungna grus.

På Billingehusloppets klassiska natursköna bana som har funnits där sedan 80-talet, är som sagt skyltningen borttagen. Vem har tagit beslutet att skylta av denna populära sträcka?

Utegymmet hade en lämplig plats tidigare. Nu är den flyttad till en betydligt sämre plats, som gör att motionärer drar sig för att uppsöka denna. Det är kanske viktigare att den gamla platsen har ersatts av ett serveringstält (vintertid). Det finns säkert en lämpligare och mer central plats att flytta gymmet till. Kan man göra en höghöjdsbana så finns nog en plats för detta lilla gym.

Platsen "Billingens Högsta punkt 301 m", som var uppbyggd av en informationsskylt av trä med gravering i, är nedsågad och borttagen från platsen. Denna kulinariska information var ett trevligt inslag i skogen när man passerade. Varför togs denna skylten bort? Som det ageras nu så motverkas den satsningen som görs på vårt fina berg att alla kommer att trivas.

Runner

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.