Hoppa till huvudinnehållet

Båtpimpeltävling på Örlen

Publicerad:
Fiskeentusiasterna var ivriga att sätta igång med båtpimpeltävlingen.
Fiskeentusiasterna var ivriga att sätta igång med båtpimpeltävlingen. Foto: Elof Johansson

Tidigt på söndagsmorgon träffades fiskeentusiasterna vid Tibro Fiskeklubbs båthamn i Sånna vid Örlen, för att försöka lura några fiskar att nappa.

I den uppgående solens strålar begav sig de sex båtarna med tretton förväntansfulla fiskare iväg ut på Örlens spegelblanka yta. De tog genast ut olika kurser till sina speciella fiskeställen för att få så många och stora fiskar som möjligt.

Hoppfulla fiskare på väg ut för att inta sina positioner.
Hoppfulla fiskare på väg ut för att inta sina positioner. Foto: Elof Johansson

Varje person fick ha ett pimpelspö med eller utan rulle och det var bara abborrar som räknades, högsta vikten vann och vid lika resultat gällde flest antal fiskar.

Fiskeklubben har lagt ut tio stycken så kallade riskasar på botten som är stora rishögar och utplacerade på olika ställen i sjön. Kring dessa har det blivit mycket fisk av olika slag, för där blir det lite skydd mot rovfiskarna, och där nappade det ganska bra men även på andra ställen i sjön.

Efter fyra timmar på Örlen kom de iland igen med sina fångster, en del ganska frusna för det drog kallt där ute, för att väga in fiskarna och kunna utse en segrare. Fiskelyckan i år var sämre än förra året men ganska många kilon fick de med sig hem.

De stolta pristagarna efter landstigning. Från vänster: Bernt Olsson, Thomas Askelin och Bengt Andersson.
De stolta pristagarna efter landstigning. Från vänster: Bernt Olsson, Thomas Askelin och Bengt Andersson. Foto: Elof Johansson

Vinnare av årets pimpeltävling blev Thomas Askelin med en fångst på 5 730 g, två kom Bernt Olsson och en hedrande tredjeplats tog Bengt Andersson hand om. Dagens största fisk skulle också vägas in och den vägde 492 g. Även här tog Thomas hand om första priset.

Några av de största fiskarna som fångats.
Några av de största fiskarna som fångats. Foto: Elof Johansson

Alla var överens om att det var en trevlig tävlingsform med pimpel från båt för omväxlings skull. Senare i höst ville de församlade att det ska bli ett klubbmästerskap i fiske och det kommer att utlysas i tidningen och på hemsidan, så de som är intresserade får hålla utkik efter det.

Artikeltaggar

FiskeFritid och livsstilÖrlenTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.