Lastbil blockerade 26:an – välte över vägbanan

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

En lastbil blockerade hela väg 26 fem kilometer söder om Sjötorp sedan en olycka under den tidiga morgonen.

Det var vid 04.54 i morse som det första larmet om en olycka på väg 26 utanför Mariestad kom in till SOS Alarm. Orsaken till olyckan är oklar, men en lastbil ska ha kört av vägen varpå släpet välte över vägbanan.

Fordonet stod tvärs över vägen och blockerade båda körfälten på vägen mellan Hasslerör och Sjötorp. Tidigare läckte även bilen diesel.

– Vi har varit där och pumpat ut det som var i tanken på det, säger ett befäl vid räddningstjänsten östra Skaraborg.

Bärgningsarbete pågick under förmiddagen och det fanns ingen uppgift på när arbetet kunde vara klart. Trafiken leddes under tiden om via via landsväg 200 mellan Otterbäcken och Hova. Strax innan tolv på måndagen kunde vägen släppas på för trafik igen.

Ingen person skadades i olyckan, enligt information från polisens hemsida.

Artikeltaggar

Brott & blåljusMariestadSOS AlarmTrafikolyckor

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare