Bygger Skövdes framtid – med legobitar

Mänskligt
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Rickard Stensby och David Gustafsson
Foto: Viktor Brunö/Next Skövde
Lego Master Sverige-vinnarna Rickard Stensby från Skövde och David Gustafsson från Bankeryd flyttar tillfälligt in i en lokal i Commerce.
Där ska de bygga upp Skövde – med legobitar.

Vinnarna från tv-programmet Lego Masters Sverige 2020 kommer under tio tillfällen – med start på lördag den 16 oktober – att bygga på en modell av Skövde.

Modellen ska bli en del i arbetet med Skövdes nya platsvarumärke. Och den ska byggas av legobitar.

– Någon kläckte idén att engagera vinnarna i Lego Masters eftersom Rickard i det vinnande laget är från Skövde. Ett av ledorden för Skövde är lekfullheten. Vi har ju uttrycket ”Play it like Skövde” och kopplingen till spelvärlden, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde.

Hon fortsätter:

– Utifrån det ville vi göra något roligt och lekfullt på hemmaplan så att fler kommer in i det här tankesättet. Byggstenar är en del av Skövdes visuella profil och det rimmar bra med legobitarna i bygget.

Legobygget kommer pågå live i Commerce – och Skövdeborna bjuds in för att påverka hur framtidens Skövde ska se ut.

– Målet med att ta fram ett platsvarumärke för Skövde är att skapa en enhetlig bild av vad Skövde står för och att vi ska vara mer konsekventa i att berätta om vart vi är på väg, fortsätter Charlotte Backman.

Modellen kommer att finnas på Commerce fram till mitten av december och därefter flyttas den till Balthazar Science Center.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.