Magnus Carlson till Skövde – föreläser om hållbarhet

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Magnus Carlson ska uppträda och föreläsa i Skövde senare i oktober. Författaren Johanna Stål kommer vara med och samtala.
Foto: TT/PRESS
Sångaren Magnus Carlson kommer till Skövde.
Den 22 oktober uppträder han med musik och föreläser om sin hållbarhetsresa.
– Jag vill visa att det inte behöver vara så svårt att ställa om, säger han.

Föreställningen kommer innehålla samtal om Magnus hållbarhetsresa och de utmaningar han stött på längs vägen mot ett hållbart liv.

Den 22 oktober på Skövde kulturhus vill han visa andra hur han burit sig åt.

– Jag vill också visa att det inte behöver vara så svårt att ställa om och att mycket i livet faktiskt blir bättre, säger Magnus Carlson i ett pressmeddelande.

Föreställningen har sin bakgrund i Carlsons boksläpp förra året. Där får vi följa hans resa både i nutid, från tidig ungdom via musikresan, fotbollen, mat- och reseintresset samt tunga frågor om psykisk ohälsa och ekonomi.

Magnus Carlsons bokomslag.
Foto: PRESSBILD

Johanna Stål, som följt med på resan och hjälpt till att skriva boken, är väl medveten om svårigheterna i att leva hållbart.

– Det går inte att till hundra procent leva ”hållbart” i dag, men det finns väldigt mycket man kan göra och precis som med alla andra förändringar tror jag det är viktigt att börja där det finns lust och energi i en själv. I Magnus fall påverkar han som mest genom musiken. Det är bara titta på publiken när han sjunger om klimatet, man ser att det händer något inom dem.

Magnus Carlson är bland annat känd som sångare för bandet Weeping Willows. Han har även medverkat i det populära tv-programmet Så mycket bättre.

Föreställningen kommer även gå att följa digitalt.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.