71 lägenheter byggs i Mariesjö

Bostad & byggen
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Skövdebostäder ska bygga 71 lägenheter i Mariesjö. Det handlar främst om mindre lägenheter och byggstarten är planerad under vintern.
Foto: Studio Ekberg
Skövdebostäder ska bygga 71 nya lägenheter i Mariesjö. Det är främst mindre bostäder riktade mot en yngre målgrupp och byggstarten är planerad i vinter.

De nya lägenheterna ska inrymmas i två lamellhus på fem respektive tre våningar med solceller på taken. Husen ska byggas på Bostället 23 som ligger i korsningen mellan Lärkstigen och Mariesjövägen, vid Xeniahuset.

Ettor och tvåor

Det kommer att vara övervägande små lägenheter, 33 ettor och 32 tvåor men det ska även bli några treor och fyror. Målgruppen är framförallt yngre personer men det är öppet för alla att flytta in.

– Mindre lägenheter är efterfrågat och vårt område Ekedal, med lägenheter för enbart unga, är väldigt populärt. Läget på Mariesjö är utmärkt med nära in till centrum och utbudet där, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder i ett pressmeddelande.

Byggstart i vinter

Skövde kommun planerar för utvecklingen av Mariesjö till Skövde Science City med bland annat runt 1 000 bostäder men även kontor och service och med utvecklingsmöjligheter för högskolan och Science Park Skövde.

Entreprenör för byggprojektet är Stenmarks bygg Skaraborg AB och den planerade byggstarten är under vintern 2021/2022. Inflyttning i de nya lägenheterna beräknas kunna ske under den senare delen av 2023.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.