”Zacke” om Skaras cuplottning: ”Tror de är supernöjda”

Publicerad:
Skara HF och tränaren Magnus Frisk får möta Kristianstad HK i den ena semifinalen i svenska cupen. Mattias ”Zacke” Zachrisson drog semifinallagen i torsdagens lottning och konstaterade att Skara borde vara supernöjda. Foto: SLA/TT/Montage

Skara HF ställs mot Kristianstad HK i semifinal i svenska cupen.

Det stod klart på torsdagen efter lottningen. I den andra semifinalen drabbar IK Sävehof och Skuru IK samman.

Skara HF avancerade i svenska cupen efter dramatik tidigare i veckan när de slog ut Önnereds HK trots att det blev förlust i returmötet på hemmaplan.

Skara HF till semi efter rysare

– Skara hade två mål att gå på ifrån bortamatchen och hade allt i egna händer inför hemmamatchen. De förlorade och gick vidare med minsta möjliga marginal. De gick vidare välförtjänt, säger studioexperten och den tidigare landslagsspelaren Mattias "Zacke" Zachrisson inför semifinallottningen på torsdagen.

Innan han drog klubbnamnen ur lottningsskålen konstaterade "Zacke":

– Jag tror inget lag vill ha Sävehof. Sävehof mot Skuru skulle betyda jättemycket för Skara eller Kristianstads möjligheter att kunna ta sig hela vägen till final. I finalen är det visserligen två matcher men där kan allt hända, fortsätter han.

Först drog han Skaras namn och sedan Kristianstads. Det blev således en drömlottning för de båda lagen som slapp att möta Sävehof och Skuru i semifinalen. De lagen ställs i stället mot varandra i den andra semifinal-Spännande.

– Jag tror både Skara och Kristianstad är supernöjda med den här lottningen, säger "Zacke" när semifinalerna hade lottats färdigt.

Skara HF inleder semifinalmötet på hemmaplan. Det är oklart när matcherna ska spelas men Svenska Handbollsförbundet talar om senhösten och innan VM-uppehållet i slutet av november. Det kan även bli matcher i december då finalen inte avgörs förrän efter nyår, enligt Adam Engström på förbundets tävlingsenhet.

Semifinalerna avgörs i dubbelmöten där det sammanlagda resultatet efter två spelade matcher avgör vilket lag som går vidare.

Skövde HF blev utslaget i åttondelsfinalen i svenska cupen mot Västeråsirsta HF tidigare i höstas.

Artikeltaggar

HandbollIK SävehofSkara HFSkuru IKSvenska cupen i handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare