Hoppa till huvudinnehållet

17-åringen hjälte: ”Fick bära eller brista”

Publicerad:
Melina Pilav blev matchvinnare för Skövde i hemmamatchen mot BK Heid. Hon satte det avgörande målet med en och en halv minut kvar att spela.
Melina Pilav blev matchvinnare för Skövde i hemmamatchen mot BK Heid. Hon satte det avgörande målet med en och en halv minut kvar att spela. Foto: Oscar Rickstrand

Skövde HF tappade en till synes solid ledning mot BK Heid.

När matchen stod och vägde på slutet klev 17-åriga Melina Pilav fram och avgjorde.

– Det var bara att köra. Det fick bära eller brista, säger hon efter 27–26-segern.

Skövde HF ledde med 24–15 med en kvart kvar att spela.

Det som såg ut att bli en klar seger förvandlades på tio minuter och i stället blev det ett dramatisk slut.

BK Heid kvitterade med två minuter och 25 sekunder kvar att spela. Sedan stod det och vägde innan Melina Pilav klev fram och avgjorde.

Nytt avsnitt av SLA Sportpodd: Skadebeskeden och sågningen

Niometersspelaren sattes i läge och skottet gick in med knappt en och en halv minut kvar att spela.

– var verkligen jätteskönt att sätta det avgörande målet. Efter att ha lett matchen med nio bollar så kryper Heid närmare och det är klart att det blir lite nervigt. Sedan blir man också lite tröttare i och med att man spelar med nästan samma uppställning hela matchen, resonerar Melina Pilav.

"Måste bara in"

17-åringen tog avslutet som om det vore det mest självklara i världen att kliva fram och avgöra SHE-matcher.

– När det väl gällde så gjorde jag jobbet. Man kände att den här bollen måste bara in. Om man har med sig den känslan brukar det oftast gå vägen, säger hon.

– Det var bara att köra. Det fick bära eller brista. Man får sätta saker i ett större perspektiv. Det är inte hela världen. Alla missar någon gång. Det är så himla kul när man får förtroendet och det faktiskt går bra. Man får visa att här har ni någon att också räkna med, fortsätter Melina Pilav.

Skövde HF höll ut mot Heid

Viktig parad av Linder

Efter Pilavs 27–26-mål svarade målvakten Annie Linder för en avgörande räddning och saken var klar inför 523 personer.

– Det var bra drag. Jättekul med så här mycket publik. Man har saknat det jättemycket. Det gör jättemycket att känna den här stämningen. Det finns folk här som stöder oss och gillar det vi gör på planen.

Skövde HF hade inte spelat på tre veckor men någon ringrost gick inte att skönja i första halvlek som laget vann med 16–11.

– Vi har tränat på för fullt. Vi har haft träningar nästan varje dag och sedan hade vi en vilohelg också som var jättepassande. Vi var bara jättetaggade att få gå ut och spela match och att vinna mot Heid.

"Har gjort det bra"

Skövde HF har tagit fem av sex möjliga poäng i serieupptakten.

– Vi har gjort det bra i början av seriespelet. Speciellt mot de lagen som vi måste vinna mot om vi ska klara att gå till slutspel.

Är det slutspel som hägrar för er?

– Det är klart att man alltid har målet att ta sig till slutspel. Man vill inte vara det lag som får kvalspela igen. Det är verkligen vårt mål att vi ska undvika kval. Vi har en så jäkla skön känsla och är ett gott gäng. Det känns bra och vi har något bra på gång.

Skövde HF kom till spel utan både Elma Örtemark och Stina Karlsson som är skadade. Hannele Nilsson var sjuk och spelade inte.

Matchfakta

SHE

SKÖVDE HF–BK HEID

27–26 (16–11)

Mål:

Skövde HF: Nikoline Lundgreen 9 mål/16 avslut, Melina Pilav 7/14, Natalie Wästefors 4/10, Britta Jakobsson van Stam 2/3, Venera Surjan 2/3, Julie Aspelund Berg 2/2, Ida Erikson 1/1.

Målvakter:

Annie Linder 15 räddningar/41 skott, 37 i räddningsprocent.

Mål:

BK Heid: Linn Hansson 7 mål/11 avslut, Ebba Lundstedt 3/5, Johanna Flygelholm 3/5, Rebecka Karlsson 3/11, Julia Walstern 3/9, Johanna Einarsson 2/3, Elin Norrlin 2/2, Victoria Strålman 2/4, Sara Larsson Fridman 1/3.

Målvakter:

Miranda Nasser Ajbisheh, 13 räddningar/31 skott, 42 i räddninsprocent, Clara Wolf, 3/12, 25 procent.

Utvisningar: Skövde HF: 6x2 Minuter. BK Heid: 2x2 Minuter.

Rött kort: Skövde HF: Julie Aspelund Berg (tre utvisningar).

Domare: Kenneth Cardell och Joakim Lindbratt.

Publik: 523 personer.

SLA-ligan: 3= Melina Pilav. 2= Nikoline Lundgreen. 1= Annie Linder.

Artikeltaggar

BK HeidHandbollMelina PilavSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.