Hoppa till huvudinnehållet

Birkelund: "Blir väldigt kaotiskt"

Publicerad:
Daniel Birkelund, tränare i Skövde HF.
Daniel Birkelund, tränare i Skövde HF. Foto: Oscar Rickstrand

Tre utvisningar inom loppet av drygt två minuter blev inledningen på BK Heids upphämtning mot Skövde HF.

– Det såg klappat och klart ut tidigt men sedan blir det väldigt kaotiskt när vi får flera utvisningar i följd, säger tränaren Daniel Birkelund efter 27–26-segern.

Skövde HF stod slutligen som segrare i Idrottshallen men det blev rafflande när Heid närmade sig och även kom i kapp i slutskedet. Hemmalaget ledde med 24–15 med kvarten kvar. Heid kröp närmare och när det stod 24–19 med tolv minuter kvar drog SHF på sig utvisningar i parti och minut.

– Det blev en kombination av flera saker. Det är en del olyckliga situationer när vi får tre utvisningar i rad. Det är säkert riktiga. De måste jag se på video för att säga något om. Fram till dess kändes det ändå som att vi hade koll på matchen även om det svänger lite, säger Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund.

– Sedan blir vi också lite slitna. Vi går hårt på vårt material och vi tappar lite kraft. Sedan har vi spelare i nya roller men jag tycker att vi gör det jättebra. Vi klarar av att hålla en disciplin och struktur i spelet väldigt länge men när det blir kaotiska situationer tappar vi den trygghet som vi har med ett ordinarie lag. Vi är betydligt mer stressade i de fem sista minuterna, fortsätter han.

Birkelund lyckades få spelarna att samla ihop sig på slutet.

– Mitt jobb är att få spelarna att försöka andas lite och någorlunda behålla lugnet så gott det går. Det var tillräckligt i den här matchen. Vi jobbar mycket med att vi ska våga och det är bara att jobba på i nästa anfall.

Melina Pilav satte det avgörande målet.

– Pilav är en ung spelare som har mycket att lära och som blandar och ger men hon har en jäkla attityd och vågar. Jag tvekade inte på att vi skulle sätta henne i läget där på slutet.

Artikeltaggar

BK HeidDaniel BirkelundHandbollIdrottshallenSHESkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.