Hoppa till huvudinnehållet

Då kommer Vikingarna till Arena Skövde

Publicerad:
Vikingarna ger sig ut på en sista turné.
Vikingarna ger sig ut på en sista turné. Foto: Jenni Ahlbäck/Pressbild

Dansbandet Vikingarna beger sig ut på turné med ”Finalturen 2021-2022”. Ett av de många stoppen är Arena Skövde.

Vikingarna, med sångaren Christer Sjögren i spetsen, har blivit ett av de mest folkkära dansbanden i Sverige. ”På världens tak”, ”Du gav bara löften”, ”Djingis Kahn”, Blue Hawaii” och ”Kan man älska nån på avstånd” är bara några exempel på låtar ur den breda repertoaren. Den sistnämnda låg bland annat etta på Svensktoppen under 26 veckor 1998.

2004 gjorde bandet en avskedskonsert i Arvika, vilken såg ut att bli den sista, men nu är de tillbaka igen med en omfattande turné i Sverige, Norge och Finland. Turnén drar i gång den 22 oktober i Visby och avslutas den 14 oktober 2022 i Stokke, Norge.

Den 12 mars 2022 kommer bandet till Arena Skövde, vilket är den enda spelningen de gör i Skaraborg.

– Det här ska bli så kul. Man kan tro att jag ledsnat på låtarna men jag har faktiskt fått ny energi när jag upptäckt låtskatten på nytt. Jag förstår hur mycket vår musik har betytt för publiken och faktiskt också i flera generationer. Nu ska vi ge järnet runt om i Norden och jag längtar verkligen ut, säger Christer Sjögren, i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Arena SkövdeChrister SjögrenDansbandNöje/KulturSkövdeVikingarna

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.