Hoppa till huvudinnehållet

Microsoft Sveriges vd besökte Skaraborg Sessions

Publicerad:
Hélène Barnekow och Niklas Delmar i ett samtal om ledarskap, medarbetar- och kundbesatthet.
Hélène Barnekow och Niklas Delmar i ett samtal om ledarskap, medarbetar- och kundbesatthet. Foto: Amelie Länsberg Rylander

När nystarten av Skaraborgs Sessions gick av stapeln var det med celebert besök. Cirka 150 personer från företag och kommuner runt om i hela Skaraborg hade samlats på Arena Skövde för att nätverka, äta frukost och lyssna på när Niklas Delmar och Hélène Barnekow föreläste om och diskuterade vikten av delaktighet och engagemang för att säkra framtidens kompetensförsörjning.

– Äntligen får vi kicka igång det här, sade Camilla Rickstrand med ett leende när SLA mötte henne på måndagsmorgonen.

Hon berättade att hon planerat arrangemanget länge. Det senaste Skaraborg Sessions var i januari 2020, sedan satte pandemin stopp. De fyra kvarvarande tillfällena fick skjutas på framtiden, men kunde nu alltså återupptas och ska genomföras under hösten och vintern.

Microsoft vd till Skaraborg Sessions

Camilla menar att för att företagare och andra från kommunerna ska ha och ta sig tid att komma måste det hålla en hög nivå. Och hon siktade högt direkt och tog kontakt med Microsoft Sveriges vd Hélène Barnekow.

– Jag är aldrig rädd för att fråga, man kan aldrig få mer än ett nej, förklarade Camilla. Och det känns jätteroligt att ha fått hit henne, hon gör bara tre till fyra framträdanden per år.

Camilla Rickstrand gladdes över att äntligen kunna genomföra evenemanget.
Camilla Rickstrand gladdes över att äntligen kunna genomföra evenemanget. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Hélène Barnekow har en lång och framgångsrik karriär, först inom finansbranschen och sedan inom IT-branschen. Hon har bland annat haft höga positioner inom Sony Ericsson och Telia Sonera, och sedan december 2018 har hon varit vd för Microsoft Sverige.

Hélène uppskattade att få komma till Skövde och föreläsa och berättade att hon gärna åker utanför storstäderna för att vara med på sådana här evenemang.

– Jag tycker att det här är ett otroligt bra initiativ, sade en entusiastisk Hélène. Jag har träffat nya människor här och har redan fått nya insikter. Det är viktigt med nätverk.

Hélène Barnekow var glad för att kunna föreläsa i Skövde.
Hélène Barnekow var glad för att kunna föreläsa i Skövde. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Niklas Delmar är föreläsare och författare och är en av grundarna till Hej Engagemang, en organisation med målet att engagera och inspirera andra. Han föreläste om vad som kan skapa ett positivt engagemang i en organisation så att så många som möjligt mår så bra som möjligt och presterar så mycket som möjligt.

Niklas var glad för att Skaraborg Sessions äntligen kunde genomföras och menade att det blir något speciellt när man kan få en kontakt direkt med publiken.

Niklas Delmar föreläste om hur man i en organisation kan nå bättre välmående och produktivitet.
Niklas Delmar föreläste om hur man i en organisation kan nå bättre välmående och produktivitet. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Efter Niklas föreläsning förde han en diskussion med Hélène om vad som är ett bra ledarskap och hur man kan få till det. De pratade om vikten av att värdesätta både kunderna och medarbetarna. Hélène delade även med sig av sina erfarenheter från karriären och pratade om hur man kan lägga en bra grund där människa och organisation kan lära och utvecklas.

Artikeltaggar

Arena SkövdeFöreläsningFöretagandeMicrosoftNäringslivNätverkSkaraborgSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.