Hoppa till huvudinnehållet

Avdelningschefen: ”Ser allvarligt på händelsen – ska utredas”

Publicerad:
Reporter Lena Jonsson
Lena Jonsson
lena.jonsson@sla.se
Skövde kommun ser allvarligt på händelsen med den dementa kvinnan som fick vänta på hjälp i flera timmar. ”Vi kommer gå till botten med vad som har hänt” säger avdelningschefen Carola Låstberg.
Skövde kommun ser allvarligt på händelsen med den dementa kvinnan som fick vänta på hjälp i flera timmar. ”Vi kommer gå till botten med vad som har hänt” säger avdelningschefen Carola Låstberg. Foto: Anneli Malm/Arkiv

Händelsen där en dement äldre kvinna låg på golvet i flera timmar innan ambulans larmades ska utredas. Det uppger avdelningschefen Carola Låstberg, Skövde kommun. ”Vi ska gå till botten med vad som har hänt”.

Skövdebon Åsa Magnussons mamma hittades liggandes på golvet av hemtjänsten - men eftersom mamman inte ville resa på sig lämnade hemtjänsten mamman på golvet. Där låg hon kvar vid nästa hemtjänstbesök flera timmar senare. Först då larmades ambulansen.

Har informerats

Carola Låstberg, avdelningschef hemtjänst i Skövde kommun, säger till SLA att hon känner till händelsen.

– Jag har fått information på måndagsmorgonen av enhetschefen och även socialt ansvarig samordnare, SAS. Men jag kan inte uttala mig om detaljerna kring ärendet.

Händelsen utreds

– Jag kan däremot säga att vi ser allvarligt på detta och kommer att göra en lex Sarah-anmälan och en utredning av händelsen. Vi kommer att gå till botten med vad som har hänt.

Enligt Carola Låstberg kommer enhetschefen att prata med personalen i den aktuella enheten.

Artikeltaggar

Lex SarahSkövdeSkövde kommunVård och omsorg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.