Hoppa till huvudinnehållet

Första beskedet efter olyckan – bruten käke

Publicerad:
Skövde AIK:s Daniel Ask tvingades lämna toppmötet med FC Trollhättan i går kväll på bår.
Skövde AIK:s Daniel Ask tvingades lämna toppmötet med FC Trollhättan i går kväll på bår. Foto: Oscar Rickstrand

Skövde IK föll tungt i toppmötet med FC Trollhättan (0-2) på måndagskvällen. Mittfältsmotorn Daniel Ask fick lämna planen på bår och på sjukhus visade röntgen att det handlar om en käkfraktur.

Det var en bit in i andra halvlek vid ställningen 0-0 som Daniel Ask skallade ihop med Trollhättans skyttekung Yoann Fellrath. Båda spelarna blev liggande, men märktes snabbt att det var Ask som drabbats värst. Det syntes inte minst på de tillskyndande medspelarnas reaktion.

Efter en stund behandling på planen av medicinsk expertis lämnade Ask planen på bår och sedan blev det ambulans till sjukhus för röntgen och grundlig undersökning.

– Han röntgades på sjukhuset. Nacke, huvud och allt. De har hittat en fraktur på käkbenet. Det är den informationen vi har fått, kommenterar SAIK:s klubbchef Per Åstemo till SLA på tisdagsförmiddagen. Han fortsätter:

– Han är utskriven från sjukhuset och ligger hemma och vilar nu. Han är vid gott mod, det är en riktig fajter.

Framtiden osäker

Om det handlar om en hjärnskakning är för tidigt att säga. Det får de närmaste dagarna utvisa.

Frågan är hur länge SAIK får klara sig utan sin spelskickliga mittfältare?

– Det är alldeles för tidigt att säga. Det kommer att dröja någon vecka innan vi gjort alla tester. Det viktigaste är att han läker, blir hel och kan spela fotboll igen, säger Åstemo.

Skövde AIK har nu två hemmamatcher, först IFK Malmö på lördag och sedan Utsikten den 30 oktober.

Sedan återstår det matcher i november: 6: Assyriska (b), Åtvidaberg (h) och Linköping (b).

SAIK ligger just nu på kvalplats till superettan en poäng efter ledande Oskarshamn och en före jagande FC Trollhättan och Utsikten.

Artikeltaggar

AssyriskaDaniel AskEttan södraFC TrollhättanFotbollPer ÅstemoSkövde AIK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.