Hoppa till huvudinnehållet

Köpsugna köade när Eko Stormarknad öppnade

Publicerad:
Pernilla Eklund var tidigt ute och först i kön när Eko stormarknad öppnade.
Pernilla Eklund var tidigt ute och först i kön när Eko stormarknad öppnade. Foto: Roland Svensson

Trots regnvädret ringlade kön lång fram mot entrén när Eko stormarknad premiäröppnade sin nya butik på Stallsiken.

Kön till entrén och med hundratals köplystna växte stadigt till sig ju längre klockan gick mot 9.00 – när snurrdörren till den 7 000 kvadratmeter stora butiken premiäröppnade. Pernilla Eklund, som åkt från Töreboda för att handla, stod längst fram med hela kön bakom sig.

– Jag var här en halvtimma innan öppningen så jag var med de första, tänkte att det blir ännu värre i eftermiddag med mycket folk. Annars brukar jag åka till Eko i Örebro, men Skövde är ju närmare. Det är ju snart dags för tomten att komma så det blir lite julklappsinköp, säger Pernilla, medan hon väntar på att invigningsbandet ska klippas.

Skövde är den minsta orten i landet där man valt att öppna Eko stormarknad och den nionde i ordningen när handelskedjan växer i landet. Butiken nyanställt 35 personer och har kapacitet för cirka 700 kunder samtidigt.

– Det har varit ganska så hektiskt och vi har preppat in i det sista inför invigningen, säger butikschef Jimmie Persson, när folk med kundvagnar rullar in genom svängdörren. Vi har delat ut paraplyer till dem som stått i kö på morgonen och det gäller att skapa en bra känsla i butiken.

Butikschef Jimmie Persson (i lila tröja) spanar in kön till butiken.
Butikschef Jimmie Persson (i lila tröja) spanar in kön till butiken. Foto: Roland Svensson
Ägarfamiljens Sophia och Carl-Mikael Bergendahl högg till med en trädgårdssax när invigningsbandet skulle klippas.
Ägarfamiljens Sophia och Carl-Mikael Bergendahl högg till med en trädgårdssax när invigningsbandet skulle klippas. Foto: Roland Svensson
Kön till entrén ringlade fram utmed hela byggnaden.
Kön till entrén ringlade fram utmed hela byggnaden. Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

Eko stormarknadHandelSkövdeStallsiken

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.