Hoppa till huvudinnehållet

Historia skrivs på Billingen: "Nästan lite overkligt"

Publicerad:
Arne Lorentzon blickar ut över isbanan. Taket är minst sagt efterlängtat.
Arne Lorentzon blickar ut över isbanan. Taket är minst sagt efterlängtat. Foto: Erica Augustsson

Säsongen närmar sig och hos Skövde Bandy är förväntan stor. Snart kommer det att skrivas historia när det är dags att för första gången skrinna ut under taket på Billingens isbana. Drygt 10 års väntan är över.

På fredagskvällen tryckte Skövde Bandys ordförande Arne Lorentzon på knappen och startade kylaggregaten.

– Det känns bra och nästan lite overkligt. Det skall bli lite kallare i helgen och då passar det bra att dra igång, säger Arne som kämpat länge för att få till tak över isbanan och klubben hade långt gångna planer att bygga i egen regi

Nu blev det så att Skövde kommun beslutade sig för att bygga till en kostnad på runt 70 miljoner kronor. Taket är gigantiskt och ger Billingens fritidsområde en ny profil. Anläggningen skall användas till mycket mer än bandy. Något som Lorentzon självklart är helt införstådd med.

Blågul prägel på invigningshelgen

– Kommunens satsning på taket hade aldrig kommit till om det bara hade varit för bandyns skull, men vi är givetvis mycket tacksamma för satsningen. Jag hoppas verkligen att anläggningen kommer användas mycket även när det inte är is. Taket ger ju stora möjligheter.

Stor satsning

När kommunens besked kom att de skulle avsättas pengar för ett tak hade Skövde Bandy i princip bygglovet klart och även ansökt om kommunal borgen för att bygga själva för 30 miljoner kronor.

Nu blev det ett bygge an en annan kaliber som väntas betyda mycket för Billingesatsningen totalt sett och givetvis även för bandysporten.

– Den säkrar föreningens framtid, säger Arne vars klubb kommer fortsätta att sköta driften av anläggningen som nu finns under tak.

Skövde Bandy drar i gång spolningen redan till helgen och sedan blir det många ideella arbetstimmar innan det är dags för premiär.

– Vi hoppas kunna ha verksamhet under höstlovet, säger Lorentzon.

Första träningsmatchen är planerad till den 2 november mot Borås.

Artikeltaggar

BandySkövde Bandy

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.