Hoppa till huvudinnehållet

Tog medalj i rally-SM: ”Över förväntan”

Publicerad:
Reporter Erica Augustsson
Erica Augustsson
erica.augustsson@sla.se
Annie Seel och Lucas Helin kan summera en bra första säsong i rally-SM.
Annie Seel och Lucas Helin kan summera en bra första säsong i rally-SM. Foto: Montage

Lucas Helins första säsong i rally-SM är till ända. Det blev en fin första säsong för Tibro MK-föraren som körde hem bronset tillsammans med sin kartläsare Annie Seel.

Den femte och sista deltävlingen kördes i Sigtuna som sprint-SM på grus.

”Rallyprinsessan” åker SM med Lucas Helin: ”Framtiden händer nu”

Lucas Helin satte punkt med en andraplats i klassen och det räckte för att lägga beslag på bronset i SM 2WD där tre bilklasser räknas samman i kampen om medaljerna.

Började med seger

Säsongen startade i maj månad. Med färskt körkort startade Lucas SM-serien på asfalt i Uddevalla och då blev det en seger direkt.

Duon Helin-Seel slutade på tredje plats i klass Standard efter fyra körda deltävlingar och samtidigt en sjätteplats i SM för 2WD – trots en bruten deltävling.

Lucas Helin och Annie Seel.
Lucas Helin och Annie Seel. Foto: Privat

– Det har varit ett bra samarbete med co-driver Annie. Utvecklingskurvan i körningen har stadigt gått uppåt. Hela teamet är jättenöjda med årets resultat. Över förväntan, summerar Stefan Helin i teamet Helins motorsport.

Tar klivet upp

2021 års SM kan nu läggas till handlingarna. Nästa år väntar vidare racing, men då är planen att växla upp.

Planerna för 2022 är att Lucas ska ta klivet upp till traditionella SM. Det innebär större och längre tävlingar, varvat med asfalts-SM.

– Det innebär även större kostnader och det stora jobbet att få ihop finansieringen återstår. Vi ska köra med samma bil som i år och förhandlingar pågår med Annie om fortsatt samarbete nästa säsong, konstaterar Stefan Helin.

Den första deltävlingen 2022 körs i Boden redan den andra helgen i januari.

Tävling i Tyskland

SM för Lucas må vara över för den här säsongen, men en tävling återstår för Helins motorsport: AvD Sachsen Rallye i Tyskland den här veckan.

– Det är jag och Annie som ska lufta vår gamla Opel Ascona igen, säger Stefan Helin.

Tävlingen ingår i det tyska mästerskapet. 50 mil varav 16 mil på specialsträckor på asfalt är vad som väntar förarna i Tyskland innan målgång på lördagskvällen.

Artikeltaggar

Lucas HelinRallyTibro MK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.