Klassiska filmmelodier när första Bond-konserten hölls

Publicerad:
Tony Niva sjöng Live and let die medan Skaraborgbigband kompade och dansare från Helens dansskola uppträdde. Foto: Tobias Larsson Franzén

Skaraborgbigband, med soloartister, bjöd under fredagen på den första av tre James Bond-konserter. På repertoaren stod de bästa filmlåtarna från 1962 till 2021.

Det var inför en välfylld stadsteater på Kulturhuset som den första av helgens tre konserter hölls. Drygt 300 personer fanns på plats.

Det var Bondmusik för hela slanten som gällde. Publiken bjöds på en kavalkad av låtar som varit med i filmerna från 1962 till 2021.

Skaraborgbigbands PerOlof Clifford agerade konferencier och gick inledningsvis igenom vad för sorts instrument som krävs när det gäller Bond-musik. Det är allt från trumpeter, saxofoner, gitarr, trummor, piano och bas som publiken fick bekanta sig med när bandet inledde kvällen med att spela det karaktäristiska bondtemat.

Men hur bra musiken i sig än må vara så behövs det även sång. För detta hade storbandet tagit hjälp av ett flertal solister. Först ut var Lollo Gardtman från Göteborg, som sjöng till låten Goldfinger från filmen med samma namn från 1964.

 • Lollo Gardtman var först ut av solisterna och bjöd på låten Goldfinger.
  Lollo Gardtman var först ut av solisterna och bjöd på låten Goldfinger. Foto: Tobias Larsson Franzén
 • Tony Niva.
  Tony Niva. Foto: Tobias Larsson Franzén
 • Szhirley Rokahaim sjöng flera låtar under kvällen.
  Szhirley Rokahaim sjöng flera låtar under kvällen. Foto: Tobias Larsson Franzén
 • Det var Bond-musik för hela slanten.
  Det var Bond-musik för hela slanten. Foto: Tobias Larsson Franzén

Detta följdes upp med att Tony Niva sjöng Thunderball, och lite senare bland annat Live and let die där dansare från Helens dansskola bjöd på en bejublad uppvisning till de klassiska tonerna.

Szhirley Rokahaim från Danmark sjöng bland annat You only live twice, Mr kiss kiss bang bang och Tommorrow never dies.

Även den lokala sångerskan Kati Mäki gjorde uppträdanden under kvällen.

”Fantastiska melodier”

Som avslutning bjöds det på No time to die, namnet på den senaste Bond-filmen som hade premiär för bara några veckor sedan, och We have all time in the world, som först var med i In Her Majestys secret service från 1969.

Britt-Marie Kjellberg var en i publiken som förklarade varför hon kommit för att lyssna.

– Jag hörde bandet innan pandemin och tyckte de var jättebra. Sen är Bond-musiken väldigt härlig. Det är fantastiska melodier som man kommer ihåg, sa Britt-Marie.

Britt-Marie Kjellberg, Kjell Johansson, Göran Stenström och Christina Stenström gillar musiken.
Britt-Marie Kjellberg, Kjell Johansson, Göran Stenström och Christina Stenström gillar musiken. Foto: Tobias Larsson Franzén

Artikeltaggar

James BondKonserterNöje/KulturSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare