Hoppa till huvudinnehållet

Tidigare ägaren: ”Det är för jävligt”

Publicerad:
Johan Hellström. Arkivbild.
Johan Hellström. Arkivbild. Foto: Per Claesson

ICA-butiken i Floby utsattes på måndagsmorgonen för ett väpnat rån.

– Det är för jävligt att det ska behöva ske sådana här saker, säger Johan Hellström, tills nyligen ICA-handlare i Floby och nu ICA-handlare i Hova.

Johan Hellström har haft ICA-butiken i Floby i 4,5 år. Men i somras tog han över ICA-butiken i Hova och har nu precis lämnat över Flobybutiken till den nya ägaren Håkan Persson.

Väpnat rån mot matbutik i Floby – tvingade ned personal på marken

Faktum är att 1 november var den allra första dagen för den nya ICA-handlaren i Floby.

– Det är vansinnig otur och en jättetråkig start för den nya handlaren. Jag anlände själv strax efter rånet för att hjälpa till att stötta i krishanteringen, som en resurs till den nya handlaren, säger Johan Hellström.

Han var på plats under förmiddagen till en stund efter lunch, då butiken också kunde öppna efter att ha hållit stängt under förmiddagen.

– ICA har ett jättebra krishanteringssystem där handlaren får bra stöttning och professionell hjälp med allting, säger Johan Hellström.

För 1,5 år sedan inträffade ett annat rån i Flobybutiken. Då var det ett kassarån där Johan Hellström och en av hans medarbetare fanns vid kassan.

– Det avvärjdes som tur var. Det var en civilanställd polis som inte var i tjänst som tog ner rånaren, som kunde gripas, säger Johan Hellström.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFlobyHovaNäringsliv

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.