Hoppa till huvudinnehållet

Shoppinghelg ska lyfta handeln

Publicerad:
I helgen arrangeras en shoppinghelg i Skövde där de tre handelsområdena gör gemensam sak och är en del i satsningen att lyfta branscher som haft det tufft under pandemin. Arkivbild.
I helgen arrangeras en shoppinghelg i Skövde där de tre handelsområdena gör gemensam sak och är en del i satsningen att lyfta branscher som haft det tufft under pandemin. Arkivbild. Foto: Anneli Malm

Nu är det dags för shoppinghelg i Skövde där centrum och handelsområdena satsar tillsammans. Helgen är en del i att lyfta näringen efter pandemin.

Den 5 till 7 november arrangeras shoppinghelgen i Skövde med olika happenings och erbjudande. Satsningen är en del i arbetet med få igång branschen efter nedgången under pandemin och arrangeras i samarbete mellan handeln i Skövde och Next Skövde.

Planer för shoppinghelg och vårfest

Tufft under pandemin

I början av 2020 avsatte kommunstyrelsen en halv miljon kronor till Next Skövde. Pengar som skulle användas för aktiviteter och evenemang när pandemin klingat av med syfte att gynna näringar som haft det tufft under den perioden.

Satsningar för att stärka det lokala näringslivet

Helgen i handelns tecken är ett av evenemangen och där handelsområdena Commerce och Skövde city, Elins Esplanad och Stallsiken gör gemensam sak.

– Handelsområdena har varit delaktiga till att forma shoppinghelgen, där vi sätter fokus på att handeln ska fortsätta vara en del av ett levande Skövde, säger Katarina Blad, evenemangsansvarig på Next Skövde i ett pressmeddelande.

Buss och tåg

För att knyta samman handelsområdena och underlätta för besökarna kommer det att gå en gratis buss varje halvtimme från Resecentrum. Det kommer även finnas möjlighet att åka med ett turisttåg som kör besökarna mellan Arena Skövde och Hertig Johans torg.

Artikeltaggar

CommerceCoronavirusetElins EsplanadHandelNext SkövdeSkövdeStallsiken

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.