Fick lära sig hjärt- och lungräddning

Läsarnas
PUBLICERAD:
Riksförbundet Hjärtlung har haft en utbildning i hjärt- och lungräddning i samarbete med Studiefrämjandet Skövde.

Åtta medlemmar deltog och fick, av Carita Karlsson från Karlsborg, lära sig hur man kollar medvetandet och lägger en person i framstupa sidoläge. När man konstaterat ett hjärtstopp fick deltagarna göra två inblås och 30 bröstkompressioner tills personen återfår medvetandet eller ambulans kommer. De fick även lära sig hur man använder en hjärtstartare. Övningarna utfördes på en docka.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.