Jerry Eriksson besökte SPF Tibro

Läsarnas
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Företagaren och idrottaren Jerry Eriksson besökte nyligen SPF Tibro.

SPF Seniorerna i Tibros månadsmöte började med en hel del information från ordförande Bengt Edman innan eftermiddagens två huvudaktörer klev upp på scenen, nämligen Björn Lindblom, som intervjuade tibroprofilen Jerry Eriksson, företagare och idrottsman.

"Var så god och sitt" sa Björn till Jerry och tog fram en barstol. "Nej, tack! Jag sitter inte på plåtstolar!" kontrade Jerry och satte sig på en egentillverkad stol från Svenssons Stolfabrik.

Jerry hade med sig två helt olika stolar: en specialgjord stol med 17 olika färger och 17 olika tyger. Den andra stolen "9 1/2" med dansk design, tillverkades till alla danska ambassader runt om i världen och den stolen har exakt 9 1/2 graders lutning.

Familjen kom ursprungligen från Småland, och Jerrys far Erik Trätälja köpte 1958 en fabrik i Tibro där sönerna började arbeta så snart det var möjligt. 1978 hade fabriken 34 anställda och man tillverkade 66 000 stolar per år.

Under några år levererade Svenssons Stolfabrik stolar till Ikea och man har även levererat till Arnold Schwarzenegger och Kofi Annan, före detta generalsekreterare i FN.

Jerry och hans familj har alla varit mycket aktiva inom idrotten och i synnerhet fotboll med Hörnebo SK, där Jerry spelade 500 matcher. Han var delaktig i att starta bowlingklubben "Ös På", som efter enträget lobbyarbete lyckades få till stånd bowlinghallen i Tibro. Jerry har haft stor framgång som bowlingspelare runt om i Europa och så sent som för några veckor sedan blev han svensk mästare för SPF.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.