Kaoz-lan på NTI Gymnasiet

Publicerad:

NTI Gymnasiet arrangerade nyligen sitt traditionella Kaoz-lan med cirka 50 spelande gäster på plats.

Efter att ha ägt rum på distans under föregående år så var det åter dags att öppna upp dörrarna på NTI Gymnasiet i Skövde för att traditionsenligt stå som arrangör för årets upplaga av Kaoz-lan.

Som arrangörer står eleverna ur klass IT3 som årligen anordnar ett lan som är ett e-sportevent.

Här träffas ungdomar i syfte att spela såväl dator som konsolspel. Under eventet får man också möjlighet att spela spel i de flesta former och versioner, men också exempelvis brädspel och rollspel. Det fanns även ett stort intresse runt VR-avdelningen där många var intresserade av virtual reality.

Eleverna håller i stor utsträckning i detta event på egen hand, men med stöttning av lärare och personal som är på plats. Eventet pågår från fredag kväll till lördag eftermiddag.

Kaoz-lanet är en del av gymnasiearbetet och innebär en hel del arbete för eleverna både före och efter eventet. Det är ett kanontillfälle för ungdomar att kunna mötas och knyta kontakter och det ger också en möjlighet att skapa ett bredare intresse för IT.

Artikeltaggar

FamiljLäsarnas

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare