SPF Elin mötte älgfamilj på vandringen

Läsarnas
PUBLICERAD:
SPF Elin mötte en älgfamilj på sin vandring vid Karstorp.

SPF Elins vandrare samlades på parkeringen vid Billingehov när det var dags för årets utflykt nr 32.

De vandrade norrut i det mulna men vackra novembervädret. Passerade Karstorpssjön, där två amfibiska slåttermaskiner skördade vass. De fortsatte genom Volvos koloniområde och vidare till skogen mellan väg 26 och Ryds kyrkoruin.

På en av kullarna slog de sig ner för att njuta av medhavd fika. Då upptäckte de att det var flera som rastade på samma ställe. En älgko med kalvar stod dryga 50 meter bort. Hon höll gruppen inledningsvis under sträng uppsikt men när de satte sig och öppnade sina termosar lade hon sig ner.

Familjen lät sig inte störas, trots prat och skratt. Det verkade som om älgkon förstod att gruppen bestod av ofarliga pensionärer utan gevär.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.