SPF kan återigen spela bowling

Läsarnas
PUBLICERAD:
Glädjen var stor när SPF seniorerna i september återigen kunde samlas efter det ofrivilliga coronauppehållet.

Varje onsdag förmiddag samlas ett tjugotal seniorer från Skövdes fyra SPF seniorerna-föreningar: Skövde, Elin, Nordbillingen och Sventorp-Forsby, på bowlinghallen i Arena Skövde. Glädjen var stor när man återigen kunde samlas efter det ofrivilliga coronauppehållet.

Medlemmarna tycker också att det är glädjande att många nya spelare har tillkommit, men också förståeligt eftersom bowling är en så kul och hela tiden utmanande inomhussport. Precis som alla ”runda” sporter så är det ofta dagsformen som avgör om man ska gå hem jublande glad eller missnöjd.

Spelet är upplagt så att höstens alla spelrundor summeras vid slutet av terminen och det personliga genomsnittet räknas fram. Vid avslutningen till jul spelas det om ett vandringspris, där den vinner som har mest poäng över sitt genomsnitt.

Det finns också en annan sida än den rent sportsliga, och det är att träffas och att träffa nya människor. Alla är seniorer i ungefär samma ålder och med mycket livserfarenhet. Det sociala mötet under några timmar har en välgörande inverkan på det själsliga välmåendet.

På bilden syns två nya bowlingspelande seniorer, Ulrika Westerberg och Stig Kjellström.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.