Vett och etikett i trafiken

Läsarnas
PUBLICERAD:
På månadsmötet med SPF Seniorerna Hjo föreläste Hugo Mellander om vett och etikett i trafiken.

Mötet inleddes med att Ulf Josefsson hälsade de 40-talet närvarande medlemmarna varmt välkomna samt välkomnade dagens föreläsare Hugo Mellander.

På grund av sjukdom hade programmet ändrats och Hugo fick hoppa in med kort varsel. Dagens ämne var ”Vett och etikett i trafiken”. Hugo Mellander är sedan cirka 18 år tillbaka Hjo-bo, men kommer ursprungligen från Göteborg. Där har han i trettio års tid arbetat på Volvo med trafiksäkerhetsfrågor och har sedan bildat ett eget företag i branschen, som sysslar med trafikolycksutredningar (”Traffic Safety Research & Engineering AB).

Det var framför allt rondellkörning och vilka regler som gäller i olika stora rondeller, som han uppehöll sig vid och han visade på olika animerade situationer som kunde uppstå.

Hugo tog även upp trafiksituationen i Hjo och på mötet pratade man bland annat om höga hastigheter på Vasagatan och Bangatan, dålig sikt i många gathörn, att högerregeln inte efterlevs samt att det är för stor genomströmning vid torget vissa tider. Vidare togs den höga och störande ljudnivån nattetid upp. Men det problemet verkar nästintill olösligt, då de regler som ändå finns inte följs.

Vid den efterföljande kaffestunden hälsades nya medlemmar välkomna och diverse information lämnades ut, som man kan ta del av via hemsidan eller SPF-appen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.