Hoppa till huvudinnehållet

Julträd tänds upp i Skövdes ytterområden: ”Hoppas det blir uppskattat”

Publicerad:
Reporter Anneli Malm
Anneli Malm
anneli.malm@sla.se
En nyhet inför julen är belysta träd som tänds i ytterområdena. I Igelstorp står ett av träden som redan har tänts upp och som lyser vackert i mörkret.
En nyhet inför julen är belysta träd som tänds i ytterområdena. I Igelstorp står ett av träden som redan har tänts upp och som lyser vackert i mörkret. Foto: Anneli Malm

Nio belysta träd ska tändas inför julen. En julklapp till ytterområdena från Skövde kommun. Även Kulturhustorget ska få en ljusattraktion som tänds i samband med Stad i ljus.

– Vi ger en extra julklapp och med tanke på att vi har ekonomiska förutsättningar så pyntar vi vår kommun inför jul, säger kommunalrådet Katarina Jonsson (M).

Nio träd

Julklappen består av nio träd i ytterområdena som förses med lampor och som ska lysa upp i mörkret.

– De kommer att vara lite olika i storlek beroende på att Trafikverket måste ge sitt godkännande, tillgången på el och så ska de sitta vid genomfartsvägar för att så många som möjligt kan njuta av dem. Vi tycker att det ska synas att hela kommunen är Skövde kommun, att man känner igen sig, och det är en del i att utveckla ytterområdena.

Tänds allteftersom

De är genomfartsvägar i Timmersdala, Lerdala, Väring, Tidan, Värsås Ulvåker, Stöpen, Skultorp och Igelstorp som lyses upp av de belysta träden.

– Det hoppas vi ska bli uppskattat. Man får vara lite uppmärksam nu för de kommer att tändas allteftersom de är klara och klädda.

Investeringen uppgår till runt 2,5 miljon kronor med lampor, eldragning, markarbeten och arbetet med att klä träden.

– De kommer att hålla i minst fem år så det är en mångårig investering. Det är ledlampor så de ska var miljövänliga för att det även där ska dra så lite energi som möjligt.

Förutom julträd i ytterområdena kommer Kulturhustorget få en ljusattraktion som tänds i samband med Stad i ljus berättar kommunalrådet Katarina Jonsson (M).
Förutom julträd i ytterområdena kommer Kulturhustorget få en ljusattraktion som tänds i samband med Stad i ljus berättar kommunalrådet Katarina Jonsson (M). Foto: Anneli Malm

Nytt på Kulturhustorget

Inför förra julen fick Hertig Johans torg en ny julbelysning i form av en julkula. I år är det Kulturhustorget som ska få en ny ljusattraktion och som tänds upp i samband med invigningen av Stad i ljus den 26 november. Vad det ska bli för ny ljusattraktion är ännu hemligt.

– Men det ska vara något som förgyller staden.

Artikeltaggar

IgelstorpKatarina JonssonLerdalaMänskligtSkultorpSkövde kommunSkövde kommunStöpenTidanTimmersdalaUlvåkerVäringVärsås

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.