Glädjebeskedet: ”Jag är redo nu”

Publicerad:
Jack Thurin är redo för comeback. Foto: SLA/TT Montage

Här är glädjebeskedet IFK Skövde har väntat på:

Jack Thurin är redo för comeback.

– Jag känner mig stark, säger 22-åringen.

På torsdag spelar IFK Skövde hemma mot Önnered. Då finns Jack Thurin med i spelartruppen.

Comebacken sker nästan på dagen ett halvår efter skadan i SM-finalerna. Det var i SM-finalerna mot Sävehof som högernian fick en smäll av Elias Skiptagötu och vred sitt knä.

Rehabiliteringen har blivit mer utdragen än väntat. I slutet av september närmade sig 22-åringen en återkomst, men stukade då foten.

Nu är han dock redo.

– Väldigt skönt. Det har tagit lång tid det här. Men det har varit värt det. Jag är frisk och kry och redo nu, säger Thurin och fortsätter:

– Smärtan i knät har varit borta i 1,5 månad nu. Så jag har kunnat trycka på mer i gymmet och på plan. Jag har tränat fullt i 1,5 vecka utan bakslag, så det känns bra.

"Nästan tillbaka"

Hur är formen?

– Svårt att säga. I början var det väl lite stappligt. Men ju mer jag kör desto bättre blir det. Jag är väl nästan tillbaka där jag var innan.

Han har jobbat på fysiken under sommaren och hösten.

– Jag har kört lite hårdare i gymmet nu. Det borde synas lite på plan. Jag känner mig starkare. Men i början kanske det kan vara lite rostigt.

Nytt avsnitt av SLA Sportpodd: Tårarna på Gotland

Pratar med läkarna

Thurin räknar med spel mot Önnered.

– Om träningarna bara går bra inför matchen så hoppas jag på det. Jag pratar med läkarna och de tycker att det ser bra ut. Sedan får vi se hur mycket jag orkar i början.

IFK Skövdes tränare Henrik Signell är lycklig över att ha storskytten tillbaka.

– Jätteskönt för Jack och för oss. Han ger oss en ytterligare dimension i spelet. Han ser bra ut på träning och har kvar sitt skott som är livsfarligt. Med hans närvaro på plan blir det en bevakning på den sidan som vi inte riktigt har haft sedan han skadade sig.

Svensson fortsätter

I Thurin och fortsatt skadade Erik Sääfs frånvaro har Kristian Svensson återvänt till plan. Signell räknar med att ha Svensson till förfogande även under den närmsta framtiden.

– Kristian är fortsatt med som spelare. Tiden får visa hur allt faller ut och hur långvarigt det blir. Men han har gjort det väldigt bra än så länge.

IFK Skövde är fyra i handbollsligan. Ystad toppar tabellen och Redbergslid ligger sist.

Artikeltaggar

HandbollIFK Skövde handbollJack Thurin

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare