Hoppa till huvudinnehållet

Snart premiär för musikalen Emil i Lönneberga på stadsteatern

Publicerad:
Huvudrollen som Emil spelas av Oscar Andersson 12 år från Töreboda och hans lillasyster Ida spelas av Tyra Larsson 9 år från Skövde.

I februari blir det premiär för musikalen Emil i Lönneberga på Skövde stadsteater.

Biljetterna har nu släppts till föreställningen av Skövdemusikteater.

Musikalen har premiär den 19 februari 2022 och kommer att spelas åtta gånger.

”Publiken kommer få uppleva många av Emils hyss som när han fastnar i soppskålen, gillrar en råttfälla som pappa Anton fastnar i eller när han ska hjälpa pigan Lina att dra ut sin onda tand. Oftast slutar hyssen med en förgrymmad pappa och nya trägubbar i snickerboa. Vår härliga barn och familjeföreställning bjuder på många skratt, alla välkända visor och galna upptåg”, skriver Niclas Johansson, producent och regissör på Skövdemusikteater, i ett pressmeddelande.

I ensemblen på scenen finns cirka 45 personer i alla åldrar och och från de flesta kommuner i gamla Skaraborgs län.

Huvudrollen som Emil spelas av Oscar Andersson 12 år från Töreboda och hans lillasyster Ida spelas av Tyra Larsson 9 år från Skövde.

”Det är deras första stora roller men de har medverkat i våra musikaler en gång tidigare. De är mycket duktiga och sjunger, dansar och agerar som de redan är proffs” skriver Johansson.

Pappa Anton spelar Anders Larsson, mamma Alma Cathis Andreasson, pigan Lina Elin Ytterberg, Drängen Alfred Niclas Johansson och Krösa-Maja Anette Johansson.

Artikeltaggar

SkövdeSkövde musikteaterTeater

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.