Hoppa till huvudinnehållet

Festlig och färgstarkt med Babblarna

Publicerad:
Babblarna bjöd på en festlig och fartfylld julshow för de yngsta. Foto: Roland Svensson

Babblarna, Vovvo och Klonk lockade barnfamiljerna till stadsteatern med två utsålda föreställningar under lördagen. Jul och kul är temat för musikshowen som blandar färgglada scener med svängig musik.

Teatersalongen var fylld av förväntansfulla barn och föräldrar när Babblarna kom på besök. Den färgglada showen har lockat barnfamiljerna till två mer eller mindre utsålda föreställningar.

Temat är jul och scenen är pyntad med gran och julklappar - och barnen får hjälpa figuren Klonk med att gissa vad som finns i paketen. Nog så spännande att se vad som finns i julpaketen.

Babblarna bakar pepparkakor, går Luciatåg och kan knappt vänta tills de får öppna sina julklappar.

Babblarna drog fullt hus på stadsteatern.
Babblarna drog fullt hus på stadsteatern. Foto: Roland Svensson

Klonk i sin blåglittriga kostym, med rosa tofsar på huvudet sprallar runt, pratar och gestikulerar med barnen i publiken - och som gärna sjunger med och klappar händer i de glada låtarna.

Robottjejen Klonk spelas av Lovisa Lindberg Lekfalk, som får hjälp på scen av Victoria Roxendal och Emil Molin tillsammans med dockorna Vovvo och Babba. Barnen i publiken är både koncentrerade och med på noterna i vad som händer på scen.

Många av småttingarna har redan mött de pedagogiska figurerna på sin förskola. Barnen lyssnar och härmar Babblarna och det kan hjälpa barn i deras tidiga språkutveckling på ett lekfullt sätt, menar man.

Färgstarka figurer med Klonk och Babblarna.
Färgstarka figurer med Klonk och Babblarna. Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

BabblarnaSkövdeSkövde stadsteaterTeater

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.