Hoppa till huvudinnehållet

Flög helikopter vid hemliga mötet – Jonsson i överläggningar med Northvolt

Publicerad:
Här är bilden som berättar om det hemliga mötet på Skövde flygplats på måndagseftermiddagen. Katarina Jonsson deltog i mötet  där nyckelpersoner från Northvolt och Volvo Cars med stor säkerhet deltog. Till vänster i bilden syns en av de två svarta helikoptrar som användes av deltagarna under mötet.
Här är bilden som berättar om det hemliga mötet på Skövde flygplats på måndagseftermiddagen. Katarina Jonsson deltog i mötet där nyckelpersoner från Northvolt och Volvo Cars med stor säkerhet deltog. Till vänster i bilden syns en av de två svarta helikoptrar som användes av deltagarna under mötet. Foto: PRIVAT/SLA

De hemliga överläggningarna om industrietableringar vid flygplatsen fortsätter. Under måndagen cirkulerade två helikoptrar över centrala Skövde och landade senare vid flygplatsen där ett avtalat möte genomfördes.

Troligen är det representanter för batteritillverkaren Northvolt och Volvo Cars som har deltagit i mötet, men det har inte gått att få bekräftat.

Säkra uppgifter bekräftar dock för SLA att kommunalrådet Katarina Jonsson (M) deltog och att ett möte genomfördes i flygplatsterminalen mellan klockan 14 och 15 på måndagen.

Därmed är Skövde fortfarande med i racet om var en framtida batterifabrik ska placeras, men några närmare detaljer om var man är i processen ges inte från företagen.

Två helikoptrar

Flera deltagare i mötet anlände till flygplatsen i två svarta helikoptrar som tidigare synts cirkla över delar av centrala Skövde. Något som flera personer noterat under dagen.

Enligt uppgifter har också en helikopter landat vid skidstadion på Billingen och plockat upp passagerare.

Efter mötet på flygplatsen väntade en buss utanför terminalbyggnaden som tog med sig flera av mötesdeltagarna.

Ingen kommentar

Katarina Jonsson (M) har deltagit i mötet enligt säkra uppgifter till SLA, men hon vill varken bekräfta eller dementera detta.

– Inga kommentarer, säger Jonsson.

Hon bekräftar dock att hon inte deltagit i kommunstyrelsens ordinarie sammanträde under måndagseftermiddagen. Normalt är hon ordförande vid dessa sammanträden.

Stora förändringar väntar för Skövde – om batterifabriken blir verklighet”Finns inga garantier - men förr eller senare får vi en etablering”

Ska ställas om

Skövde kommunfullmäktige har beslutat att flygplatsen ska ställas om till industrimark. Skövde kommun finns med bland de orter som är intressanta för Northvolt och Volvo Cars gemensamma etablering av en ny batterifabrik.

En process som är i ett avgörande skede och där ett besked väntas inom de kommande månaderna.

Artikeltaggar

Nyheter

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.