Hoppa till huvudinnehållet

LEDAREN: Nu slipper vi spökhotellet

Publicerad:

Äntligen kom ett positivt beslut rörande hotell Billingehus. Nu finns det en aktör som är villig att köpa den slitna anläggningen och rusta upp den.

Billingehus har varit på tapeten i många år. Inget har hänt och renoveringsbehovet har bara blivit större och större. Nu säljer norska Host till familjeföretaget Lotus Hotel Group med Lars-Olof Oskarsson i spetsen. Det känns seriöst då företaget äger välrenommerade anläggningar som Varbergs Stadshotell & Asia Spa, Arken Hotel & Art Garden Spa och Hôtel Eggers, båda i Göteborg.

Dessutom skall kongresshallen byggas och det omdebatterade avtalet som säger att kommunen skall betala ut 45 miljoner när anläggningen är uppförd ligger fast. Det har säkert hjälpt till när det gäller själva affären.

Med familjen Oskarsson som ägare och alla vackra ord som de har sagt om hotellet vågar man äntligen tro på att det blir en lyckad satsning som kommer att hålla.

Jag är säker på att kommunen drar en lättnadens suck när det hela har kommit till en lösning. Nu slipper vi se att Arne Sandbergs skapelse förvandlas till ett spökhotell.

Att mycket skall vara klart till SM-veckan 2023 känns också bra och faktiskt nödvändigt för helheten. Det hade minst sagt sett illa ut att visa upp hotellet i nuvarande skick när blickarna riktas mot Skövde med vår mycket omtyckta skidelit på plats.

Billingesatsningen ser ut att få en den helhet den förtjänar, sedan återstår det att se hur det blir med utbyggnaden av slalombacken. Personligen tycker jag det räcker med en mindre satsning där. Tror också att det blir så när kommunen istället valt att lägga 74,5 miljoner kronor på tak över isbanan. En satsning som länge inte ingick i Billingeprojektet, men sedan hamnade där till mångas förvåning och stora glädje.

Titta på Linköping

Skövde kan få ett lag i superettan till våren. Kvalspel väntar Skövde AIK. Enligt programmet ska det spelas match på Södermalms IP onsdagen den första december, med retur borta lördagen den fjärde.

Historiskt sena matcher med kval till en nivå som ställer andra krav på de faciliteter än det som Skövde erbjuder. Målsättningen/förhoppningen är att spela på ordinarie plan med naturgräs. Om det inte skulle gå? Ja, då finns endast konstgräset på baksidan av stora läktaren att tillgå. Det låter inte så kul, men där kommer matchen att spelas med allt provisoriskt merarbete det innebär.

SAIK spelade sista seriematchen på Linköpings Arena. En anläggning med stadionkvalité som ägs av ett fastighetsbolag och också inrymmer verksamheter som skola, företag och bostäder och där kommunen har tecknat ett 25-årigt hyresavtal.

Med tanke på Skövdes utveckling kan jag tycka att det är en lösning att titta närmare på. Jag vågar inte tro på ett bygge helt i kommunal regi.

Artikeltaggar

BillingehusLedareSödermalms IP

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.