Hoppa till huvudinnehållet

Satsning på nytt elitteam: ”Inget snack”

Publicerad:
Reporter Erica Augustsson
Erica Augustsson
erica.augustsson@sla.se
Viktor Henrysson och Jesper Svensson.
Viktor Henrysson och Jesper Svensson. Foto: Erica Augustsson/Montage

Träningskonsulten gör en storsatsning på cykel. En del i det är att starta ett elitteam och där återfinns två starka Skövdecyklister i Viktor Henrysson och Jesper Svensson.

– Målet är att båda grabbarna ska ta ett, två, tre hack till, säger Patrik Johansson.

Mountainbikecyklisterna Viktor Henrysson och Jesper Svensson är inte nya inom sporten – inte heller för varandra. Något som däremot är nytt är att de nästa säsong kommer att tävla sida vid sida som teamkollegor.

2021 tävlade Svensson för Skövde CK Team 30K – Henrysson för Träningskonsulten Sports Club.

Skövdecyklisten SM-sjua i tufft race: ”Brutalt”

Nu återförenas duon i det nystartade Träningskonsulten MTB Team.

– Vi gör en rejäl cykelsatsning över lag. En del i det är att ge förutsättningar till Viktor och Jesper, och en del är att vi som Träningskonsulten vill synas ihop med elitidrott – det är inget snack om den saken. Sedan vill vi också skapa en miljö under det där elitmotionärer kan utvecklas, säger Patrik Johansson som står bakom det hela.

– En annan viktig del är att vi vill skapa förebilder för ungdomar. En del i kontraktet som vi har är att ge tillbaka till Skövde CK och deras ungdomsverksamhet i och med att vi inte har den biten själva, fortsätter han.

För Jesper Svensson ligger huvudfokus på XCO medan Viktor Henrysson främst satsar på långlopp. Nästa säsong är de teamkollegor i nystartade Träningskonsulten MTB Team.
För Jesper Svensson ligger huvudfokus på XCO medan Viktor Henrysson främst satsar på långlopp. Nästa säsong är de teamkollegor i nystartade Träningskonsulten MTB Team. Foto: Erica Augustsson

Viktor Henrysson och Jesper Svensson är inte nya namn att läsa på resultatlistor inom mountainbiken. Det nya inför 2022 är att båda kommer att köra i den grönsvarta dressen.

Snuvad på hemmasegern: ”Han är brutal”

– När Patrik frågade så nappade jag. Jag ser möjligheterna att utvecklas ett steg till här. Och så ska det bli kul att cykla med Viktor igen, säger Jesper Svensson och får medhåll från sina nya teamkollega:

– Vi tränar redan tillsammans så den biten blir inte ny, men nu får vi tävla tillsammans igen och det kan vi förhoppningsvis dra nytta av, säger Viktor Henrysson.

Vad är målet med den här satsningen?

– Huvudmålet är först att skapa en bra miljö där de kan utvecklas så bra som möjligt. Vi får växa in i det, för det är ju nytt för oss också. Men vi har förutsättningarna, säger Patrik Johansson och tillägger:

– Sedan är målet att båda grabbarna ska ett, två, tre hack till... och pallplatser är ju alltid kul och segrar är ju ännu roligare. Sedan var, vad och hur många det blir, det får vi se.

Artikeltaggar

CyklingJesper SvenssonPatrik JohanssonViktor Henrysson

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.