Hoppa till huvudinnehållet

Nytt serieförslag ifrån VFF

Publicerad:
Västergötlands Fotbollförbund har presenterat förslag till serieindelning inför nästa säsong. Ulvåkers IF (till höger) har placerats i division 5 norra.
Västergötlands Fotbollförbund har presenterat förslag till serieindelning inför nästa säsong. Ulvåkers IF (till höger) har placerats i division 5 norra. Foto: Skaraborg NWT Media

Västergötlands Fotbollförbund har tagit fram serieförslag inför representantskapsmötet i januari.

Fotbollsserierna som administreras av Västergötlands Fotbollförbund, VFF, under 2021 färdigspelade.

VFF har nu tagit fram förslag till serieindelning (se faktaruta) inför nästa säsong. Beslut om tävlingsverksamheten inom VFF tas på representantskapsmötet. Nästa möte är planerat till den 11 januari 2022.

Ett antal motioner ifrån olika föreningar har inkommit och ska också behandlas på representantskapsmötet i januari. I en motion ifrån Moholms SK föreslås bland annat att U-lagen ska tas bort ifrån A-lagsserierna på damsidan.

En annan motion ifrån samma förening handlar om att slopa systemet med tre domare i division 5 herrar för att i stället införa ett system med två domare både på division 5 och 6.

Jula BK är inne på samma spår i en motion. De vill att seriespelet för damer från och med 2022 genomförs med ett representationslag per förening utan deltagande av U-lag.

Även Wargöns IK har en motion ned samma innebörd kring U-lag i damernas division 3 och 4.

Lokala serieförslag ifrån Västergötlands Fotbollförbund

Division 4 norra: Ardala Goif, Fagersanna IF (ny ifrån division 5), Götene IF, Halvorstorps IS (5), IFK Falköping FF, IFK Hjo (ny ifrån div 3), IFK Värsås (ny ifrån div 5), Skara FC, Sils IF, Trollhättans FK, Vara SK, Vinninga AIF.

Division 5 norra: FC Corner, Hangelösa IF, Hova/Weimer Lyrestad, Jula BK, Jung/Kvänum 10 IF, Kinne-Vedums IF, Mariestads BK, Råda BK, Syrianska FK Lidköping (ny ifrån division 6), Ulvåkers IF (ny ifrån division 4), Varnhem/Lundsbrunn, IF Tymer (ny ifrån division 6).

Division 5 östra: Annelunds IF, Edsvära-Norra Vånga FF, Ekedalens SK (ny ifrån division 4), Falköpings FK, Folkabo IK (ny ifrån division 6), Grolanda/Floby, Herrljunga SK FK, Korsberga IF, Skultorps IF, Säven/Hol, Tibro AIK FK, Valtorps IF.

Division 6 Töreboda: Björsäters IF, BK Trix, Forsviks IF, Gullsångs IF, Igelstorps IK, Moholms SK, Mölltorp-Breviks AIF, Tidans IF, Tidavdas IF, Torsö BIF, Töreboda IK.

Division 6 Skövde: Axvalls IF, Borgunda IK (ny ifrån division 5), Fröjereds IF, Tomtens IF (ny ifrån division 5), Kinnarp-Slutarps IF, Norra Fågelås IF, FC Skövde, Stenstorps IF, Vartofta SK, Vretens BK, Våmbs IF.

Division 3 östra, damer: Falköpings KIK U, IFK Värsås, Levene-Skogslunds IF, Rackeby/Kållandsö (ny ifrån division 4), Råda BK U, Sils IF (ny ifrån division 2), Skultorps IF U, Skövde KIK (ny ifrån division 4), Stenstorps IF (ny ifrån division 4), Töreboda IK, Ulvåkers IF, Åsarp-Trädet FK.

Division 4 norra, damer: Fagersanna/Mölltorp-Brevik, Gullspång/Hova/Weimer, Hörnebo SK (ny ifrån division 3), IF Tymer, IF Hjo, Jula BK, Korsberga IF, Mariestad Bois FF U, Moholms SK, Norra Fågelås IF, Ulvåkers IF U.

Division 4 mellersta, damer: Axvalls IF, Götene FK U, IFK Tidaholm, Mellby IK, Saleby/Järpås, Sils IF U, Skara FC. Vartofta SK, Våmbs IF U, Örslösa-Söne IK.

Artikeltaggar

FotbollVästergötlands fotbollförbund

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.