Thurin gick i bräschen: ”Annorlunda spel”

Publicerad:
Jack Thurin gjorde elva mål när IFK Skövde HK besegrade AS SGS Ramhat Hashron ifrån Israel i Europacupen.

Jack Thurin gick i bräschen när IFK Skövde fick en smakstart på Europacupspelet.

– Det är ett annorlunda spel än i ligan men vi gör det bra. Andra halvlek är jättebra, säger han efter 37–28-vinsten mot AS SGS Ramhat Hashron.

Jack Thurin ska ut i Europa efter säsongen som utlandsproffs i Porto i portugisiska ligan.

När IFK Skövde klev in i Europacupen på fredagskvällen trivdes niometersspelaren.

IFK Skövde vann första mötet i Europacupen

Thurin satte elva mål i första matchen mot AS SGS Ramhat Hashron ifrån Israel.

– Man visste inte riktigt vilken nivå motståndet låg på. Man var tvungen att tagga till precis som vilken annan match som helst när man inte har koll på motståndet. Det är svårt att veta hur fort det går utifrån videoklipp och hur starka de är. Man får försöka vara proffsig och tagga till, resonerar Thurin.

Han var obeveklig ifrån sju meter.

– Det gick bra med straffarna. Det är lite annorlunda att möta målvakter som agerar annorlunda än vad de gör i ligan hemma i Sverige men det gick bra, säger Thurin.

Ny match på lördag

Returmötet spelas i Arena Skövde redan på lördagen.

IFK har nio måls försprång efter första mötet.

– Det känns bra med tanke på hur det såg ut i halvtid att nu få leda med nio mål efter en jättebra andra halvlek. Nu gäller det att gå in i nästa match på samma sätt.

Storspelade i debuten: ”Perfekt”

Henrik Signell, tränare i IFK Skövde:

– Vi möter ett lurigt lag. Deras spelare sätter sig i situationer som vi kanske inte är vana vid riktigt. Vår handboll i Sverige är ganska organiserad och strukturerad. De hade goda individuella kvaliteter som vi hade förberett oss på, säger han.

– Jag är framförallt nöjd med den andra halvleken. Det är en stor skillnad på hur vi beter oss i försvaret i de båda halvlekarna. I andra är vi mycket mer aggressiva och det känns som att vi tröttar ut motståndaren och vi får enkla kontringsmål, fortsätter Henrik Signell.

Artikeltaggar

HandbollHenrik SignellIFK Skövde handbollJack Thurin

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare