Utsålt på första Skövdepunken

Publicerad:
Inga anor öste på från scenen Foto: Tobias Larsson Franzén

Skövdepunken blev en succé redan från start. Under lördagen hölls den utsålda festivalen i Frejasalen på Kulturhuset med fem band som spelade.

Även om arrangemanget började redan vid klockan 16 med möjlighet för de under 18 år att köpa skivor, t-shirtar eller bara komma för att ”hänga”, så var det inte förrän fram emot nittonslaget som lokalen började fyllas med besökare. 175 personer tilläts i publiken med tanke på lokalens storlek. Det var också det antalet biljetter som var sålda. För att få komma in var besökarna dock inte bara tvungna att visa upp biljett, utan även ett vaccinationsbevis.

Anna Knudsen och Tom Svensson hade rest från Jönköping, och såg fram emot kvällen.

– Det har varit tyst länge nu i och med pandemin.

Varför gillar ni punk?

– Varför inte?, svarade Anna, varpå Tom tillade:

– Det är en bra känga till makteliten.

Anna Knudsen och Tom Svensson från Jönköping.
Anna Knudsen och Tom Svensson från Jönköping. Foto: Tobias Larsson Franzén

Innan Frejasalen öppnades upp bjöd trubaduren Von Bacchi på ett punkmedley med låtar från bland annat Troublemakers, Asta Kask och Mimikry. Även City Saints bjöd på akustiska toner som fick fart på publiken i foajén.

Inga anor från Örebro var först upp på den stora scenen och öste på med elgitarr, bas och trummor. På dansgolvet framför bandet var det minst lika fartfyllt.

Inga anor följdes av Bastardes, The Liptones och Troublemakers. Skövdebandet Vänsternäven fick avsluta kvällen.

Emil Jacobsson, som arrangerade festivalen, lovade att det inte var sista gången. Skövdeborna kan förvänta sig mer punk framöver:

– Klubb Altruism har bokat in åtta tillfällen med punk nästa år, sa Emil.

City Saints bjöd på akustiska toner i foajén.
City Saints bjöd på akustiska toner i foajén. Foto: Tobias Larsson Franzén

Artikeltaggar

MusikPunkSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare