Ett steg i rätt riktning mot bättre arbetsmiljö

Insändare
PUBLICERAD:
En byggarbetare med skyddsskor. Nu har Kommunal och Socialdemokraterna sett till så att arbetsskor även blir verklighet inom sektor vård och omsorg i Skövde.
Foto: Claudio Bresciani / TT
För en vaktmästare eller en anläggningsarbetare som är anställd av Skövde kommun har skydds- och arbetskläder alltid varit en självklarhet. Däremot har det inte varit det för personalen i sektor vård och omsorg trots att de rör sig dygnet och året runt i alla väder mellan brukare som behöver deras hjälp.

Kommunal har tagit upp frågan om arbetsskor med tjänstemännen i kommunen men har då fått till svar att behovet inte funnits. Detta trots att ett överskott funnits på flera miljoner kronor. När möjligheterna till förhandling inte fanns så valde vi att lyfta frågan med Socialdemokratiska gruppen i vård- och omsorgsnämnden.

Tillsammans har Kommunal och Socialdemokraterna drivit frågan om möjligheten till arbetsskor och nu har det blivit verklighet. Alla inom sektor vård och omsorg i Skövde kommun ska nu få arbetsskor. Ett steg i rätt riktning för att förbättra arbetsmiljön för anställda och göra Skövde kommun till en attraktiv arbetsgivare

Ingela Mikanovic och Marcus A Andersson

Kommunal Skövde

Bjarne Medin

Socialdemokraterna vård- och omsorgsnämnden

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.