Hoppa till huvudinnehållet

M ger Årets Hjulklapp till ambulanssjukvården

Publicerad:
Jacqueline Tjällman flankeras av representanterna för ambulanssjukvården i Skaraborg, Hans Halén och Karin Salomonsson, som tog emot utmärkelsen Årets Hjulklapp 2021.
Jacqueline Tjällman flankeras av representanterna för ambulanssjukvården i Skaraborg, Hans Halén och Karin Salomonsson, som tog emot utmärkelsen Årets Hjulklapp 2021. Foto: Roland Svensson

Ambulanssjukvården i Skaraborg fick motta utmärkelsen Årets Hjulklapp 2021 när M Sverige Lokalklubb Skaraborg delade ut priset för 13:e gången. ”För ett förtjänstfullt arbete dygnet runt”, skriver M i sin motivering.

Samtliga 200 anställda vid ambulanssjukvården i Skaraborg kan nu ta åt sig av äran att få hedersutmärkelsen Årets Hjulklapp, ett pris som M Sverige Lokalklubb Skaraborg (tidigare Motormännen) delade ut på måndagskvällen.

Föreningens ordförande Jacqueline Tjällman delade ut blommor och diplom till representanterna från ambulanssjukvården; Hans Halén, verksamhetschef för ambulanssjukvården i Skaraborg, samt enhetschefen för ambulansen i Skövde, Karin Salomonsson.

– Ambulanspersonalen är värda att uppmärksammas, de gör ett viktigt jobb och som ibland utsätter dem själva för fara. Det var en enhällig styrelse som beslutade att utse dem till årets Hjulklapp, även om vi hade fler kandidater, säger Jacqueline Tjällman.

Motiveringen lyder: ”För ett förtjänstfullt arbete dygnet runt alla dagar, med att vårda och transportera sjuka och skadade på ett säkert sätt inom Skaraborg. Detta görs av en skara människor som under pandemin bidragit till att medborgare fått ett snabbt och professionellt omhändertagande trots de risker de blir utsatta för, både i yrket och på resorna”.

– Jätteroligt att få utmärkelsen. Vi kör årligen 200 000 mil i Skaraborg och ambulanstransporterna handlar mycket om patienternas säkerhet. Vi sätter stort fokus på just larmkörning och det vilar ett stort ansvar runt säkerheten, säger Hans Halén.

Artikeltaggar

AmbulanssjukvårdM SverigeSamhälleSjukvårdSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.