Hoppa till huvudinnehållet

Nytt uppdrag för Johny David: ”Känns inspirerande”

Publicerad:
Johny David har tagit över tränarrollen i Skultorps IF där han kommer att assisteras av Momir Radic.
Johny David har tagit över tränarrollen i Skultorps IF där han kommer att assisteras av Momir Radic. Foto: Erica Augustsson

Det har sedan en tid varit klart att Johny David skulle lämna IFK Hjo som tränare efter två säsonger. Nu är det klart att Johny skall ta över Skultorps IF i femman.

Johny David säger:

– Jag bestämde mig tidigt att lämna Hjo efter säsongen och hade egentligen tänkt att ta ett sabbatsår, men det känns inspirerande med Skultorp.

David har spelarförflutet i IFK Skövde och Skövde AIK, som tränare har han haft uppdrag i Borgunda IK och nu senast två säsonger i division 3 med IFK Hjo.

– Det har varit bra i Hjo, men tyvärr var truppen lite för tunn för att räcka till, säger David vars lag ramlade ur.

Nu blir det uppdrag i femman igen för Johny David som kommer att ha Momir Radic som assisterande.

– Det kommer att bli bra och Momir kan också ta ett stort ansvar, säger David.

Skultorps IF slutade trea i division 5-serien den gångna säsongen. En serie som avgjordes över elva omgångar på grund av pandemin.

– De har ett ganska ungt lag och det känns som det finns ett spelarmaterial att jobba med. Målet över tid måste vara att Skultorp spelar i division 4, säger Johny som gjorde första träningspasset med laget i Ulvahallen på måndagskvällen.

Artikeltaggar

FotbollSkultorps IF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.