Hoppa till huvudinnehållet

Västtrafik byter tidtabell – förändringar i trafiken

Publicerad:
Foto: SLA Montage
Foto: SLA Montage

Från och med söndag 12 december byter Västtrafik tidtabeller och samtidigt sker förändringar på flera linjer runt om i regionen.

Förändringarna innebär att trafiken glesas ut när resandet är lågt eller där det kör annan trafik parallellt.

– Vi ser över trafiken varje år och utgångspunkten är alltid att använda de resurser vi har på ett ansvarsfullt sätt, säger Camilla Holtet, utvecklingschef på Västtrafik.

De nya tidtabellerna har sedan en tid tillbaka funnits tillgängliga i appen Västtrafik to go och på internet.

– Vi uppmanar våra resenärer att söka sin resa i förväg i Västtrafik to go eller på Västtrafiks hemsida för att ta reda på hur just sin linje påverkas vid tidtabellsskiftet, säger Camilla Holtet.

Faktaruta

Förändringar med Västtrafik

Nya hållplatslägen vid Skövde Resecentrum

I samband med tidtabellskiftet den 12 december får vissa linjer i Skövde stadstrafik nya hållplatslägen vid Skövde resecentrum. Läge B och läge C slås ihop till läge B, och där kommer linje 2, 6, 7 och 8 att stanna. Dessutom flyttas linje 3 från läge C till läge E.

Linje 200 Skara-Skövde-Lidköping

Linjen får ny tidtabell. Turtätheten för vardagar ändras. Några av turerna på sträckan Skövde- Skara- Lidköping körs inte längre då det är få som reser. Du kan istället resa med linje 1 express eller med kringliggande turer på linje 200.

Linje 612 Varola-Vreten

Linjen dras in på grund av att ingen reser med linjen.

Linje 615 Stöpen-Lerdala

Alla turer utom turen klockan 07:50 dras in.

Artikeltaggar

KollektivtrafikSkövdeTrafik

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.