Hoppa till huvudinnehållet

Bert Karlsson polisanmäls – liknade Skarapolitiker med Nordkoreas diktator

Publicerad:
Bert Karlsson har blivit polisanmäld för förtal efter att ha gått till hård attack mot Skaras oppositionsråd Fredrik Nordström. Foto: ADAM IHSE / TT

Bert Karlsson har polisanmälts. Vid en föreläsning på Katedralskolan liknade han socialdemokraten Fredrik Nordström med Nordkoreas diktator Kim Jong-un. Bland åhörarna fanns Skarapolitikerns dotter.

– Han har gått till grova personangrepp mot mig och den som blir drabbad är min dotter, säger Fredrik Nordström till SkLT.

Det var i samband med en föreläsning om entreprenörskap som Bert Karlsson gick till hårda ordalag mot Fredrik Nordström, socialdemokratisk politiker i Skara.

Skaraborgs Läns Tidning skriver att samtalet, som ägde rum på Katedralskolan inför ett 50-tal personer, också gled över i att prata om, och kritisera, Skarapolitik och i synnerhet Fredrik Nordström. Bland annat liknades Nordström med Nordkoreas diktator Kim Jong-un.

Angreppen gjordes mitt framför Fredrik Nordströms dotter, som är elev på skolan. Flickan tog så illa vid sig att hon började gråta. Ingen lärare på skolan ska ha ingripit eller försökt att hejda Bert Karlsson.

– Han har gått till grova personangrepp mot mig och den som blir drabbad är min dotter. Det är skitjobbigt för alla inblandade. Min inställning som förälder är att man har brustit i att säkerställa min dotters trygghet när hon är i skolan, säger Fredrik Nordström till SkLT.

”Frångår sitt uppdrag”

På tisdagen lämnade Elin Liljebäck Nilsson, tillförordnad skolchef i Skara kommun, in en polisanmälan rörande förtal.

– Det var en incident på Katedralskolan under en programdag för ett av programmen där man bjudit in externa föreläsare som skulle prata om entreprenörskap. I samband med det så frångår en av föreläsarna sitt uppdrag i slutet på sin föreläsning och tar upp omständigheter och uttrycker sig kränkande kring en person som visar sig ha en anhörig i lokalen. Därmed avslutas föreläsningen, säger Elin Liljebäck Nilsson till SkLT.

Fredrik Nordström.
Fredrik Nordström. Foto: Sören Turesson

Bert Karlsson hävdar själv att han aldrig informerades om att Fredrik Nordströms dotter befann sig på föreläsningen.

– Men jag hade sagt i stort sett samma sak ändå, säger Karlsson till SkLT och fortsätter:

– Alla kan bli polisanmälda för vad som helst. Det är jättebra, ljuger man bara inte så är det inga problem.

SkLT: Ångar du inget?

– Nej, nej, nej. Men det är tråkigt att kommunen ägnar sig åt sånt här istället för att se till att Katedralskolan blir en bra skola och fri från knark.

Artikeltaggar

Bert KarlssonFörtalNyheterPolisanmälanSkara

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.