Hoppa till huvudinnehållet

Linderoths besked: ”Jag stannar”

Publicerad:
Tobias Linderoth kör vidare i Skövde AIK. Foto: Erica Augustsson

Skövde AIK spelar i superettan 2022. Och det under fortsatt ledning av Tobias Linderoth.

– Jag har bestämt mig för att förlänga mitt avtal med Skövde AIK så jag kommer att stanna, säger han till SLA.

Firandet var påtagligt. Efter totalt 3–0 mot Akropolis IF i kvalet tog Skövde AIK steget upp till superettan i samma sekund som domaren blåste i pipan vid ställningen 0–0 på Grimsta IP strax innan klockan 16.00 i söndags.

Spelarna omfamnades varandra i stort jubel, guldhattarna åkte på, bubbelflaskorna poppade och tränaren hissades.

Det här väntar Skövde AIK

Bussresan hem var festlig och natten i Skövde fortsatte i samma spår.

– Firandet hela den kvällen var fantastiskt, långt in på morgonen. Det var ett stort och riktigt bra firande, säger SAIK-tränaren Tobias Linderoth.

Förlänger avtalet

Han tog över som tränare i Skövde AIK inför 2021. Nu är laget klart för superettan 2022 och på torsdagens meddelande Linderoth att han förlänger sitt kontrakt till och med 2023.

– Det har funnits lite intresse, men jag har bestämt mig för att förlänga mitt avtal med Skövde AIK så jag kommer att stanna här, säger han.

Tobias Linderoth hissades av sina spelare efter att avancemanget till superettan blev klart i söndags. Nu står det klart att tränaren blir kvar i SAIK.
Tobias Linderoth hissades av sina spelare efter att avancemanget till superettan blev klart i söndags. Nu står det klart att tränaren blir kvar i SAIK. Foto: Erica Augustsson

Klubbchefen Per Åstemo säger att det inte hade varit något Skövde AIK i superettan utan Tobias Linderoth. Vad säger du om det?

– Oj, det var snälla ord. Jag vet inte vad man ska svara på det riktigt, säger Linderoth och fortsätter:

– Jag har gjort det så bra jag har kunnat. Men vi har varit många om det och haft en fantastisk stab som har arbetat för det här i år och vi har fantastiskt människor i klubben. Det är hela Skövde AIK som har gjort det här tillsammans.

Vad ser du som främsta anledningen till att ni lyckas ta steget upp?

– Främsta anledningen är egentligen hårt jobb. Alla i klubben har jobbat stenhårt sedan vi startade upp i januari för att bli lite bättre hela tiden. I början var det mycket att vi skulle lära känna varandra, sedan har vi justera lite under tidens gång. Sakta men säkert har vi hittat rätt.

Linderoth fortsätter:

– Det har varit ett väldigt utvecklande år för min del också och jag hoppas kunna fortsätta min utveckling och fortsätta lagets utveckling under åren framöver.

Artikeltaggar

FotbollSkövde AIKTobias Linderoth

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.