Hoppa till huvudinnehållet

Birkelund om Skaras drag: ”De är inte idioter”

Publicerad:
Skara stängde ner Skövdes stjärna Nikoline Lundgreen i den första halvleken av derbyt.
Skara stängde ner Skövdes stjärna Nikoline Lundgreen i den första halvleken av derbyt. Foto: Erica Augustsson

Skara låg tätt på Skövde HF:s storskytt Nikoline Lundgreen i derbyt mellan Skara och Skövde. Det var en av nycklarna till Skaras 29–24 seger.

– Man får ge lite cred till Skara att de lyckas med sin plan, säger Skövdes tränare Daniel Birkelund.

Tvåa i SHE:s skytteliga och Skövdes givna hot. Det hade förstås Skara koll på och såg till att Nikoline Lundgreen bara gjorde ett mål i den första halvleken.

Och det var på straff.

– De är inte idioter och har förstås sett matcher på video och gör ett jobb med att förbereda sig. Det klart att när man möter oss så har man en taktik för hur man ska hantera Nikoline. Det är vår bästa målskytt, säger Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund innan han fortsätter:

– Sen har vi idéer och tankar på hur vi ska hantera det, men det lyckas vi inte alls med i första halvlek. Det blir lite bättre i andra halvlek, men man får ge lite cred till Skara att de lyckas med sin plan.

”Det var inte meningen”

Skaras tränare Magnus Frisk var nöjd över hur taktiken genomfördes.

– Det är viktigt framför allt i inledningen på matchen. Då får man en stabil grund att stå på och känner att vi inte behöver ändra på någonting utan hålla oss till det vi har bestämt. Då blir det också lättare att gå över till en annan plan om man har följt den första planen på ett bra sätt.

Nikoline Lundgreen kom igång i den andra halvleken och kunde till slut lämna Skara som sexmålsskytt.

– Vi stör Lundgreens skott och avslut så att vi får en bra inledning på matchen. I andra fick hon göra några mål och det var inte meningen.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundHandbollMagnus FriskNikoline Lundgreen

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.