Hoppa till huvudinnehållet

Hemmalaget numret större

Publicerad:
Elma Örtemark och Skövde HF försökte, men räckte inte till i derbyt som Skara vann klart.
Elma Örtemark och Skövde HF försökte, men räckte inte till i derbyt som Skara vann klart. Foto: Erica Augustsson

Skara HF hade inte lyckats vinna mot Skövde HF hemma sedan i oktober 2017, men den här gången var det aldrig något snack. Skara vann matchen helt rättvist med 29–24.

Visst, Skövde HF hade sina möjligheter i matchen, men totalt sett var Skara det bättre laget. Så var det redan från start, främst synligt i försvarsspelet där hemmalaget uppträdde med pondus och satte stopp för Skövdes anfall. Nikoline Lundgreen gjorde inget spelmål i första och även Elma Örtemark togs hårt.

– Det gick enligt plan bakåt, sedan finns det kanske lite mer att plocka ut framåt, men vi gör ändå 29 baljor, kommenterade Skaras tränare Magnus Frisk i C Mores sändning.

Skara som tog ett rejält kliv uppåt i tabellen och laget har nu vunnit fyra av sina fram senaste matcher.

Norskan om VM, derbyt och julen: ”Helt nytt för mig”

Skövde HF försökte, men vägde för lätt den här gången. När chansen att krypa närmare i målprotokollet kom blev det misstag.

– Vi är besvikna över att vi inte kunde utmana att bra Skaralag bättre, men vi har många unga tjejer och detta är en nyttig erfarenhet, kommenterade Skövdes tränare Daniel Birkelund.

Nästan fem veckor efter den senaste seriematchen i SHE är det dags igen. Först ut efter uppehållet blir ett prestigemöte i Skara idrottshall.

Se SLA-sportens direktrapportering från matchen nedan:

Artikeltaggar

HandbollSHESkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.