Hoppa till huvudinnehållet

Mellandagsrean startade: ”Lugnt och skönt”

Publicerad:
Reporter Tobias Larsson Franzén
Tobias Larsson Franzén
tobias.larsson-franzen@sla.se
Jonas Ljungberg och Petra Bodin Ljungberg från Tidaholm fyndade på Commerce.
Jonas Ljungberg och Petra Bodin Ljungberg från Tidaholm fyndade på Commerce. Foto: Tobias Larsson Franzén

Efter julfirandet följer mellandagsrean, som smygstartade redan på juldagen. Lågpriser lockade kunder, men samtidigt låg ett stort fokus på att förhindra trängsel i butikerna.

Förra årets mellandagsrea gick i pandemins spår och så även årets upplaga. Efter de nya restriktionerna från Folkhälsomyndigheten i förra veckan ställs återigen krav butiker och köpcentrum med mera att begränsa antalet besökare i lokalerna. Allmänheten uppmanas att undvika platser med trängsel.

Mellandagsrean smygstartade redan på juldagen då flera butiker på Stallsikens handelsområde hade öppet. Butiker på Elins Esplanad och Commerce öppnade upp först på annandagen.

Anna Andersson, HM, kontrollerade så att inte fler än 150 personer fanns inne i butiken samtidigt.
Anna Andersson, HM, kontrollerade så att inte fler än 150 personer fanns inne i butiken samtidigt. Foto: Tobias Larsson Franzén

Många lockades att fynda, vilket inte minst märktes av på Elins Esplanad under söndagen. Men bland skyltar som informerade om låga priser satt också uppmaningar om att hålla avstånd och använda handsprit. Butikspersonal stod i entréerna och räknade antalet besökare så att maxantalet inte överskreds.

Desirée Amby, tillsynshandläggare på länsstyrelsen Västra Götaland, fanns på plats på Elins Esplanad för att kontrollera så att butikerna gjorde det de är ålagda att göra i och med de nya restriktionerna.

– Det ser bra ut. Handeln har hunnit att ställa om med tanke på den korta varsel de har fått. Det är ju inget nytt, utan handlar om att lyfta fram det man har gjort tidigare, sa hon.

Desirée Amby, tillsynshandläggare på länsstyrelsen, kontrollerade hur butikerna skötte sig.
Desirée Amby, tillsynshandläggare på länsstyrelsen, kontrollerade hur butikerna skötte sig. Foto: Tobias Larsson Franzén

På Commerce var det ett betydligt lugnare tempo under söndagseftermiddagen. Där fanns bland annat Jonas Ljungberg och Petra Bodin Ljungberg från Tidaholm som hade fyndat ett par handskar och tröjor.

– Här var det lugnt och skönt. Vi är inte ute efter något särskilt utan kikar mest, sa de.

Mikael Sundberg fick hjälp att lasta in en nyköpt tv.
Mikael Sundberg fick hjälp att lasta in en nyköpt tv. Foto: Tobias Larsson Franzén
Kö till Elgiganten.
Kö till Elgiganten. Foto: Tobias Larsson Franzén

Artikeltaggar

Elins EsplanadHandelSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.